full screen background image

Stramaccioni: Puno teži zadatak nego što ime protivnika nalaže

Uoči posljednjeg pretkola Europa Lige u kojem Inter u prvoj utakmici gostuje kod rumunjskog Vasluia press konferenciju su održali Fredy Guarin i Andrea Stramaccioni…

Guarin je rekao samo kako Inter ne smije ponoviti greške iz uzvratnog ogleda s Hajdukom. Napomenuo je kako je zamka ovog natjecanja upravo igranje s manje znanim momčadima, ali koje itekako znaju biti opasne.

Prije toga trener je rekao sljedeće:

Vjerujem da Vaslui od momčadi koje nisu bile nositelj u ovom krugu predstavlja najveću opasnost. Ta je momčad stvarana za Ligu prvaka. Imaju sjajne igrače na bokovima. Gledao sam ih protiv Fenerbahcea i zaslužili su više. Već su lani ražalostili jedan talijanski klub, izbacivši Lazio iz Europa Lige, a iako su od tada promijenili puno igrača vrlo su kompetitivni. Stoga tražim maksimalnu mobilizaciju i imam veliki respekt prema Vasluiu.

Pomaže li poraz od Hajduka da se bolje koncentrirate na ovaj susret?

Poraz nikada ne pomaže, ali razlika s kojom je Inter igrao dvije utakmice pokazuje da na međunarodnoj sceni nikada ne smiješ pomsiliti da je sve riješeno. Dvije utakmice, isti sastav, a sasvim drugačiji rezultat. Bila je to lekcija i takve greške ne smijemo i ne želimo ponoviti.

Cassano?

Cassano, kao i Gargano su igrači Intera i siguran sam kako će dati svoj doprinos. Danas Cassano nije pozvan, a mi mislimo samo na ovu utakmicu.

Pozvali ste Maicona?

Maicon je u sjajnoj formi. Odlično trenira, a da je u formi pokazao je u utakmici u Locarnu. Igrač je Intera i ne vidim zašto ga ne bih pozvao ako je potpuno posvećen ovom dresu. Nemam nikakvih predrasuda o njemu, a do 31. kolovoza ćemo vidjeti što će se dogoditi.

Kako vidite prve utakmice Intera?

Bilo je ovo posebno ljeto za Inter. U našim glavama, a pogotovo predsjednikovoj bila je konstrukcija novog Intera. Uz svu čast i poštovanje prema Velikom Interu proteklih 10 godina ovo je bilo posebno ljeto za nas: otišlo je 10 igrača, a zasada je stiglo šest novih što je velika promjena. Sada priču moramo prebaciti na teren i mislim da smo na pravom putu. Trebat će vremena, ali treba raditi.

Jeli vam žao što nemate svih na raspolaganju?

Žao mi je jer ovo je teško gostovanje kako zbog kvalitete protivnika tako i zbog načina, odnosno logistike putovanja. U petak se vraćamo u 4 ujutro, a već u subotu krećemo za Pescaru. Zato bi bilo dobro imati svih na raspolaganju, kako bi neki igrali u četvrtak, a neki u nedjelju. No mi ćemo dati sve od sebe i u četvrtak i u nedjelju.

Jeste li zadovoljni prijelaznim rokom?

Jako sam zadovoljan igračima koje imam i računam na njih. U ovom trenutku, računajući i ozljeđene, smatram kako je momčad kompletna, a ako Branca i Ausilio dovedu još nekoga tim bolje. No trenutno razmišljam samo o Vasluiu jer to će biti puno teži zadatak nego što ime protivnika daje naslutiti.

Javier Zanetti igra 800. utakmicu u dresu Intera?

Mislim da od rođenja nisam pogledao 800 utakmica. Impresivno. To nije humano i Zanettija bi trebalo klonirati.
Odgovori