full screen background image
Search
Wednesday 19 January 2022
  • :
  • :

Stramaccioni: Bez obzira na spremu došli smo pobijediti

Uoči debija sezone Intera 2012/13 protiv Hajduka u Splitu press konferenciju su održali Javier Zanetti i Andrea Stramaccioni…

Zanetti: Dobro znamo kakva nas atmosfera ovdje čeka sutra, ali mnogi od nas prošli su takve uvjete. Bitno je da odigramo pametno i da iskoristimo naše karakteristike koje nam mogu omogućiti da odigramo veliku utakmicu. Moramo biti inteligentni, svjesni smo da nemamo niti mjesec dana priprema za nama. Zato na vidjelo moraju izaći drugi atributi, jer ovo su dvije utakmice u kojima pod svaku cijenu moramo dati maksimum. Sutra počinje nova sezona, jako važna jer puno je promjena. Ima puno mladih i oni  koji imaju više iskustva moraju pomoći. Oni su budućnost ovog kluba, velika budućnost.

Stramaccioni: Dobro smo se pripremili za Hajduk kojeg iznimno poštujemo. Gledao sam ih kako rastu iz utakmice u utakmicu. Dobro poznajem Vukušića kojeg sam intenzivno pratio dok sam još bio u Romi. Postoje još dva veznjaka, branič Milović i vratar Blažević. U četiri utakmice koje sam gledao rasli su. U prednosti su jer su odigrali te četiri službene utakmice. Mi stižemo s manje od mjesec dana priprema i nikada nije lako talijanskoj momčadi igrati 2. kolovoza. Livaja? Jako zanimljiv igrač, vodio sam ga u juniorima. No pustimo ga da se na miru razvija kako bi postao pravi igrač. Razlika u pet mjeseci? Bolje poznajem ljude i atmosferu oko momčadi. Kada mi je ukazano povjerenje želio sam da mi ga ponovno ukažu 1. kolovoza. Priprema? Iznimno cijenimo i želimo osvojiti Europa ligu, ali bili bismo glupi da smo 2. kolovoza u top formi. Hajduk je tu u prednosti. No to smo znali i nije nam to nikakav alibi. To što smo iza njih u spremi ne mijenja naš cilj. Uz veliko poštovanje prema Hajduku mi smo došli pobijediti. Zašto Talijani ignoriraju Europa ligu? Da budem iskren ne bih znao, ali mi sigurno nismo tu samo da sudjelujemo: ove sezone je to naša Europa i probat ćemo otići do kraja.
Odgovori