full screen background image

Dolazi i dvjestotinjak navijača Intera iz Italije, Hrvatske i Srbije

Igrači Intera danas dolaze u Split, a u četvrtak bi za njima trebalo doći i dvjestotinjak najvjernijih navijača koji će protiv Hajduka na Poljudu bodriti svoj klub. Na službenoj stranici najbrojnije navijačke skupine Nerazzurra, Boys sana stoji kako je autobus za Split popunjen, dok će ostatak na gostovanje krenuti osobnim automobilima.

Iako je Inter jedan od klubova s najvećom podrškom u Italiji, ova brojka je sasvim pristojna s obzirom da većina talijanskih tifosa nije tako mnogobrojna na gostovanjima van Apeninskog poluotoka, pogotovo ne u ovako ranim fazama natjecanja. Ipak gostovanje u Splitu je uvijek navijački atraktivno budući da je grad pod Marjanom kolijevka najstarije navijačke skupine u Europi.

I Inter se također može pohvaliti s jednom od najstarijih organiziranih navijačkih skupina na starom kontinentu. Spomenuta grupa Boys san, jedna od mnogobrojnih koje podržavaju Nerazzurre, osnovana je 1969. godine, te i dan danas drži primat među ostalim skupinama. Uz nju se po veličini i organiziranosti ističe još grupa pod nazivom CN69.

Osim dvije spomenute skupine na tribini Interovih tifosa djeluje još nekoliko njih. Interovi navijači se razlikuju, kao i većina talijanskih, tek po političkoj opredijeljenosti. Tako kod Intera prevladavaju desničarski orijentirane skupine, dok su ljevičari u manjini.

Na Poljudu se u četvrtak može očekivati stotinjak navijača koji će doći organizirano iz Italije, dok bi ostatak brojke trebali činiti turisti koji ljetuju na Jadranu, te navijači Intera iz Hrvatske i okolice. Naime, malo je poznato da u Hrvatskoj djeluje i registrirana udruga navijača Intera. Njeno sjedište je donedavno bilo u Rijeci, gdje ima i najviše pristalica Nerazzurra, a kasnije je prebačeno u Zagreb.

Hrvatski navijači Intera imaju i svoj forum (Inter u srcu) na kojem su najavili dolazak u Split. Ostatak se može očekivati iz susjednih zemalja gdje talijanski klub također uživa veliku podršku, posebice iz Srbije koja broji najviše pristalica Intera, što je i logično budući da je Dejan Stanković dugo godina bio jedna od ikona kluba.

BOŽO PAVKOVIĆ

Izvor: Dalmacija news
Odgovori