full screen background image

Kad je stigao nitko nije imao pojma tko je

PRIJE 17 godina kao talentirani defenzivac iz Banfielda u milansku zračnu luku sletio je Javier Zanetti. I ušao u povijest Intera i Argentine, kao čovjek s najviše nastup za Nerazzurre i Gaučose.

Nakon dugo vremena Zanetti ove jeseni neće povesti Inter u Ligi prvaka – zbog šestog mjesta u Serie A prošle sezone prvak Europe iz 2010. morat će se zadovoljiti Europa ligom, gdje ih je ždrijeb za prvu prepreku dodijelio Hajduk. Uoči dolaska Talijana u Split službena stranica Uefe donosi priču o kapetanu Intera, koji će igrati kontra Krstičevićevog dječjeg vrtića.

“Samo plastična kesa iz supermarketa, nikakva dizajnirana torba – to je sve što je imao sa sobom. ‘Oprostite’, rekao je navijačima Intera i lovcima na autograme novih pojačanja. Kad je stao na balkon, navijači su ga gledali, ali nitko nije imao pojma tko je, čak ni portir. 17 godina kasnije ima 16 trofeja u zbirci, ali se s osmijehom prisjeća prvih dana u Interu”, piše Uefa, i donosi izjavu Argentinca:

Nije htio na trening s BMW-om da ne pošalje krivu poruku suigračima

“Kada sam potpisao svoj ugovor, rekli su mi da odaberem automobil, uzeo sam BMW, ali dan prije mog prvog treninga osjećao sam se čudno. Nazvao sam tadašnjeg kapetana Giuseppea Bergomija i pitao ga je li u redu da dođem s BMW-om na prvi trening jer nisam htio poslati krivu poruku svojim novim suigračima. Međutim, kada sam stigao, shvatio sam da je moj auto najružniji na cijelom parkiralištu i osjećao sam se puno bolje”, otkriva Zanetti i prisjeća se kako mu je teško padala razdvojenost od tadašnje djevojke, a današnje supruge, Paule:

“Problema je bilo jer sam dugo morao čekati red u telefonskim govornicama, zimi je znalo biti jako hladno.”

“Tajna dugovječnosti? Obiteljski sklad i intenzivno treniranje”

Uefa ističe kako se kapetan Intera nije puno promijenio puno od 1995.: “Ista mu je frizura, isto dječje lice kao kad je tiho ušao u klub. Malo tko je tada pomislio da će postati ikona Intera, a danas svaki put kad on igra, postavlja novi nivo. Njegov učinak nemoguće je dočarati, za sada je odigrao u karijeri više od 1000 profesionalnih utakmica, a nedavno je prestigao Giuseppea Bergomija po broju nastupa u Serie A. Sam Bergomi za Zanettija je znao reći kako će igrati do 50. godine, ali sada ozbiljno smatra kako može biti profesionalac još pet-šest godina.”

Na upit postoji li tajna njegove dugovječnosti, Zanetti odgovara: “Sklad kojeg imam kod kuće, sa svojom prekrasnom obitelji, pomaže mi da mislim samo o nogometu. Tajna leži i u intenzivnim treninzima, koje konstantno pokušavam pretvoriti u svoju dnevnu rutinu”, zaključio je Zanetti.

Izvor: Index.hr
Odgovori