full screen background image

Curva Nord: “Ne kupujte crveni dres!”

Crvena boja Interovog rezervnog dresa nije dobro legla Curvi Nord. Stoga su danas odlučili sačekati predsjednika Morattija ispred njegovog ureda Sarasa kako bi mu uručili pismo. Kako se on nije pojavio pismo je predano u sjedište kluba…

“Mislili smo da smo sve vidjeli… Igrače s brojevima lutrije na leđima,  utakmice petkom ili u podne, finala nacionalnih kupova igrana na drugim krajevima svijeta, pregled mase pred ulazak na stadion, posebne zakone, mozgove koji nameću kako i kada možemo pogledati neku utakmicu… sve. I svemu tome smo se nekako podredili da bismo pratili voljene boje.

Da, naše boje, crnu i plavu koje oduvijek čine naše zastave, tema su naših pjesama, a nekima su smisao života.

Sve dok neki znanstvenik nije izumio proizvod vrijedan Nobelove nagrade: rezervni dres FC Internazionalea za sezonu 2012/13 biti će crven.

Šaka u glavu i u želudac što ostavlja bez daha. Uvreda našoj povijesti i tradiciji, u ime boga Novca koji je marketing postavio na vrh vrijednosti.

Onaj tko je ovo izmislio vjerovatno je iznenada katapultiran sa Saturna, jer bi u suprotnom znao da crvena boja pripada drugoj momčadi, sa malim “m”.  Taj nikada nije bio na deryju, jer sigurno bi uočio dvije strane. Na jednoj dominira crvena boja, a na drugoj plava, daleko jedni od drugih, simbol rivalstva koje nikada neće jenjati.

Za nas se crvena boja na dresu može pojaviti isključivo u kombinaciji sa zelenom i bijelom kada se označava prvak Italije ili, kao u slučaju stogodišnjice kluba, kada smo imali crveni križ na bijelom dresu što je zastava našeg grada. I to je to.

Ovdje nemamo političkih motiva, niti imamo bilo kakve predrasude, ali alibi da je crveno boja grada neuspjeli je pokušaj da se zamaskira prljava uvreda svima onima koji su 9. ožujka 1908. rodili ovaj klub: ‘Rodit će se ovdje, u restaurantu L’Orologio, okupljalištu umjetnika i uvijek će biti momčad velikog talenta. Ova predivna noć dati će boje našem grbu: crnu i plavu na pozadini zlatne boje zvijezda. Zvat će se Internazionale, jer mi smo braća svijeta…’

No netko to očito danas zaboravlja. Znamo da će ovo pismo ostati samo olovka na papiru i nitko ne može povratiti ovu skandaloznu odluku najmanje što možemo je

POZVATI SVE INTERISTE DA NE KUPUJU CRVENI DRES ILI AKO VEĆ JESU DA SE NE POJAVLJUJU NA STADIONU U NJEMU. NI NA CURVI NI NA BILO KOJEM DRUGOM SEKTORU!

Nazadni smo i konzervativni, ali smatramo da se naš dres sastoji od samo dvije boje u koje smo se zaljubili kao djeca i koje u sebi sadrže povijest, strasti i pobjede duge 104 godine…

CRNA I PLAVA!!

Curva Nord 1969″
4 thoughts on “Curva Nord: “Ne kupujte crveni dres!”

 1. nraguz

  Bravo Curvi!!! Potpuno ih podržavam!

  Kao što sam na forumu komentirao kada smo prije nekoliko mjeseci saznali za ovo sranje očito se lani dobro prodavao crveni golmanski dres, pa su se u marketingu Intera i Nikea odlučili za ovo smeće.

 2. forzainter

  Stvarno je i glupo da imamo crvene dresove, to je nezamislivo za nas klub! Bolje da su poslusali moj raniji predlog da rezervni budu crno-zlatna kombinacija, a da kod 1. dresova vise dominira plava boja (sorts i stucne).

  Uzgred ovaj novi izgled stranice je odlican!

 3. J.Zanetti4

  Crvena boja je iz razloga sto će kineska kompanija ucestvovati u gradjenju novog Interovog stadiona.

  Apsolutno podrzavam taj potez Morattija i marketinga

  nije on tim postupkom udario šamar Curvi Nord, već će doprineti boljitku kluba koji ce biti revolucionaran

  mišljenja su podvojena, ali ovo sigurno nije bila namera da se isprovociraju navijaci

Odgovori