full screen background image

Moratti: Gradimo stadion i kupujemo jednu zvijezdu

Predsjednik Intera Massimo Moratti za Corriere della Sera potvrdio je nekolicinu medijskih napisa u posljednje vrijeme…

Imamo spreman vrlo zanimljiv projekt. Moramo biti iznimno pažljivi u svim detaljima, odnosno da nam se vrati uloženo, pa i više jer radi se o ogromnoj investiciji. Dakle potvrđujem, gradimo stadion. Zdanje u svom vlasništvu potrebno je svakom modernom klubu i mi smo dali gas na tom planu. Iako je u Italiji napraviti novi stadion puno teže nego negdje drugo odlučili smo poduzeti taj korak i mislim da je vlastiti stadion presudan iz dva razloga. Prvi jer donosi ogroman prihod, on se udvostručuje. Pogledajte što su napravili engleski klubovi i ne treba vam gledati dalje. Drugo je poštovanje prema navijačima. Smatram da bez obzira na povijest jednog stadiona veliki klub mora imati isključivo svoj dom. Nismo još definirali sve, ali odlučni smo u ovome i ako pregovori nastave ovim tempom brzo ćete imati vijesti, a Inter puno brže nego što mislite svoj novi dom.

Posjet Kini?

Da, on je bio iz ovog razloga. Pozvali su me iz China Railway Contruction Corporationa, jer postoji mogućnost da oni investiraju u stadion. Vidjet ćemo što će od toga biti.

Jeli Fassone izabran iz tog razloga (Fassone je vodio projekt Juventus Stadiuma)?

Fassone je odličan direktor i ima iskustvo sa izgradnjom novog stadiona. Nismo ga zato uzeli, ali bio je to jedan od faktora u donošenju odluke.

Pojačanja?

Čitam puno po medijima o imenima koja bi bila idealna za Inter, ali ne možeš uvijek imati svakoga kog poželiš. Ekonomska situacija je takva kakva jest i moramo biti pažljivi. Kupili smo Palacia i Guarina, sada procjenjujemo. Želimo pomladiti momčad, ali jednu zvijezdu ćemo sigurno dovesti.

Lucas?

Sjajan je, ali skup…

Usporedili ste Stramaccionija i Mourinha?

Ma samo zato što znam da se njih dvoje čuju. Da bar Stramaccioni osvoji sve i ode kao Mourinho, ne bih imao ništa protiv. Mlad je i odličan. Mislim da je dobro da ima ovoliko vremena za stvoriti momčad. Mi vjerujemo u njega i oko njega ćemo stvarati novi Inter, zato smo mu dali trogodišnji ugovor.
4 thoughts on “Moratti: Gradimo stadion i kupujemo jednu zvijezdu

  1. facchetti

    Ma ostavite ovu ekipu nemoramo kupovat nikoga… ova dva “mislim ovo jedno pojacanje jer Guarin je vec igrao polusezonu” NISTA SPEKTAKULARNO.

    A nama su svi skupi a prodali smo Balotelija, Etta, Motu,prije toga Ibtahimovica. neka prodaju Snajdera i Maikona pa necemo imat sta vise ni prodat pa cemo se borit za opstanak

Odgovori