full screen background image

Moratti: Od države niti centa, ali nastavljam ulagati

Predsjednik Intera Massimo Moratti danas je putem Corriere della Sera odgovorio talijanskom premijeru Montiju koji je sugerirao da se zbog malverzacija u talijanskom nogometu taj sport zaustavi na par godina, te da država ne da novce za popravljanje klupskih budžeta…

“Sigurno je da bi talijanski nogomet trebao ostavljati bolji imidž i tu ne mislim samo na Calciopoli i na Calcioscommesse. Predsjednik sam Intera od 1995. i za razliku od drugih zemalja od države nisam vidio niti centa. A isto tako ni drugi predsjednici. U nogometu se ne može zarađivati. Bar ne ja. Ja sam uložio previše u Inter i nastaviti ću to raditi, ali to sam radio i raditi ću isključivo iz ljubavi. Polemika? Nogomet je taj koji je hranio državu, a ne obratno. Kako? Preko najma stadiona, taksi na ugovore, provizija i svega ostalog. A da ne pričam o radnim mjestima koja se otvaraju radi nogometa. No sigurno nije na meni da otkrivam te stvari.”

Predsjednikove riječi daju misliti o 844 milijuna Eura koje je od 1995. do danas potrošio iz svog džepa kako bi sanirao bilancu Intera (dakle izgubio). U svakom slučaju, iz njega su izašle odlučne riječi za budućnost: želja da se Inter vrati na vrh talijanskog i europskog nogometa.
Odgovori