full screen background image

Stramaccioni: Želim ostati na klupi Intera

Uoči derbyja u 37. kolu Serie A između Intera i Milana u Appiano Gentileu je govorio Andrea Stramaccioni…

Kolika je želja igrati derby i jeli to najvažnija utakmica u Vašoj karijeri?

Želja da se igra je ogromna, ali želja za pobjedom je još veća. Utakmica dolazi u trenutku kada ne možemo biti motiviraniji. Atmosfera? Osjeća se po cijelom gradu i s obzirom na ulog biti će prepuna emocija. Jedva čekamo.

Jeli utakmica presudna za Vašu budućnost?

Ne pitajte mene, moja budućnost bit će ocjenjena na temelju mog rada, a derby je dio toga i dat će odgovor više na to kakav sam i kakvi su igrači. Utakmica je to gdje sve vrijedi dvostruko.

Nakon Parme navijači su razjedinjeni u tome kome dati poklon, Milanu ili Juventusu. Na čijoj ste Vi strani?

Isto mi je. Vidjet ćemo na terenu.

Jeli bolje igrati Europa Ligu ili imati mirno ljeto za pripremu sljedećeg prvenstva?

Igramo dvije ključne utakmice protiv Milana i Lazija i želimo šest bodova. Na kraju ćemo vidjeti što to znači. Ne kalkuliramo niti smo dobili upute da to radimo.

Koliko je bitan povratak Zanettija?

Želio je igrati u Parmi, ali doktor i ja smo odlučili da ne. Čak sam mu u šali rekao da će igrati tek protiv Lazija. Sad je na 100%, ali derby bi igrao i samo s jednom nogom.

Kako pripremate derby?

Tjedan je bio kratak i pripremali smo se tako da smo procjenivali stanje igrača. Na teren će 11 onih koji su spremni 101%. Moj je zadatak da vidim koji su to igrači, jer biti će biti fizička sprema.

Lani je Inter potpuno promašio derby, a sutra Milan mora dobiti. Koliko to utječe na pripremu?

Ne, ja vjerujem da može utjecati samo za vrijeme utakmice. I mi želimo pobijediti i ne igramo na kartu njihove potrebe za pobjedom. Derby je poseban, ali baš zbog obostrane želje za pobjedom mogla bi biti sjajna utakmica bez ikakvih kalkulacija.

Koliko želite ostati u Interu od nula do 10?

Jedanaest. Dajem sve, ali ponavljam: san je biti izabran, trener sam Intera i želim to ostati.

Od derbja u Primaveri do sutrašnjeg. Hoćete li večeras misliti: “Što se dogodilo?”

Mah, velika je stvar to što sam tu. Ali sada mislim samo na razvoj utakmice sutra, na detalje, na to tko je u najboljoj formi. Moj je stroj usmjeren samo na utakmice, a kada završi prvenstvo onda ću možda razmišljati o svemu. No emotivna trauma je prošla.

Kao romanista, jeli vam bilo draže Lazio ili Juventus prvak?

Ja sam Rimljanin, ali znate kako je završilo sa Romom: bila je moj klub i omogućila mi da budem tu, ali nismo se rastali u dobrim odnosima i već sam šest mjeseci dio ove velike obitelji koja me sjajno prihvatila. Osjećam se dijelom ovog svijeta, čak učim milanski…

Moratti Vam je dao listić s formacijom za sutra – Jeli to bila šala ili…?

(Vadi listić iz tute) Da, bila je šala: on jest kompetentan, to me iznenadilo. Prije utakmice može doći i do savjeta, no o postavi nisam razmišljao i o tome odlučujem isključivo ja. Primjerice Guarin je igrao četiri utakmice nakon povrede prije Parme i trebalo je razmišljati kako najbolje rukovoditi situaciju.

Ovaj derby može dati naslov Milanu…

Kažem sa poštovanjem. Mene ne zanima što se događa u Milanu, naslov ili ne to je njihovo prvenstvo. Ja mislim samo na nas. Igramo protiv momčadi koja je ispred nas, ali siguran sam da 22 boda razlike ne pokazuju pravu razliku između nas i njih. No teren uvijek daje pravi odgovor na to.

Koga biste oduzeli Milanu?

Najpravednije je da obje momčadi imaju svih na raspolaganju, tako možemo doživjeti derby na najvećoj razini.

Koja je najuzbudljivija i najdepresivnija stvar u vezi ovog derbyja?

Najuzbudljivije je proživljavati ovaj derby, pogotovo meni koji sam djevac za ovakve utakmice. Igrat ćemo u sjajnom dekoru pred našim navijačima. Najdepresivnije je vidjeti da stvari ne idu kako bi trebale, ali ja vidim ujedinjenu svlačionicu. No, ponavljam, sve će reći teren.

Kome je utakmica više presudna, Allegriju ili Stramaccioniju?

Za njega ne znam, za nas je važna. Ne želim sebe izuzimati iz momčadi, jer utakmica je važna za Inter, ne više za nekoga a manje za nekog drugog.
2 thoughts on “Stramaccioni: Želim ostati na klupi Intera

Odgovori