full screen background image

Stramaccioni: Morattijeve riječi dodatna snaga

Trener Intera Andrea Stramaccioni održao je redovnu press konferenciju uoči utakmice 35. kola Serie A između Intera i Cesene…

Utakmica protiv Cesene vrlo je opasna?

Analizirajući njihove posljednje nastupe bez obzira što su već ispali namučili su Juventus. Maksimalno poštovanje prema njima. Trebat će pravi Inter, dobili smo bitnu utakmicu, sada smo tu i moramo biti pravi pred svojim navijačima. Motivirani smo i želimo pobjedu.

Što mislite o Guardioli i potvrdi Morattijevih riječi da ste Vi budućnost?

Nisam kompetentan to komentirati. Sigurno da mi Morattijeve riječi daju ogromnu snagu, daju je cijeloj momčadi. Predsjednik je s nama, Inter je jedinstven i to je pokazala predstava u Udinama. Prvenstvo želimo završiti Interovim stilom.

U igri ste za treće mjesto, zar ne?

Imamo dobru priliku gledajući sve međusobne oglede koji se odigravaju u posljednjim kolima, ali moramo gledati samo sebe. U ove četiri utakmice ako dobijemo ili prospemo minimalno imamo izgledne šanse. Znamo da je malo potrebno da se sve promijeni, ali sada mislimo samo na Cesenu. Sutra ćemo ponovno raditi računice.

Potvrda?

To će odlučiti predsjednik nakon 15. svibnja. Ima igrača s ponudama, kojima ističe ugovor, a ja sam jedan od slučajeva. Želim napraviti dobro u preostalim utakmicama i moja je budućnost Inter – Cesena.

Kako je Milito i hoće li igrati Pazzini?

Milito je dobro i nije nikada bio loše. Došlo je do zamora u Udinama, ali normalno je trenirao. Giampaolo je odlično i nisu istinite glasine koje sam čuo. Vrlo je motiviran i unatoč neigranju trenira kao lud. Siguran sam da je sutra njegov dan. Oni su drugačiji napadači, ali neću zato mijenjati sustav, već samo način napadanja.

Igrači žele Vašu potvrdu?

Naravno da mi je drago to čuti kada su igrači takvog kalibra uz mene. Jer imali su puno sjajnih trenera. Ne mogu negirati da sam se prvog dana užasno bojao da neću biti na nivou, bio bih glup kada bih govorio drugačije.

Sastav Intera jedan je od najjačih u Seriji A?

Da, grupa je to velikih igrača i tko god igra daje maksimum, a uvijek je na terenu velika momčad. Sada se igra vrlo intenzivno, nastaju ozljede, ali imam sjajan odnos s medicinskim osobljem.

Zašto je pozvan M’Baye i tko je on?

Ibrahima je eksplozivan i kompletiran branič. Dešnjak je i ima snažne fizičke i atletske predispozicije. Pokazao se u Primaveri i s obzirom da nema Samuela, Chivua i Kapetana pozvali smo ga.

Jeli Inter u Udinama ono što želiš?

Ja smatram da moramo biti bolji. Prvo poluvrijeme u Udinama, osim šeste minute, je bilo odlično. Bili smo organizirani, Milito je bio strašan, kao što su bili Sneijder i Alvarez kada nismo imali loptu. Radimo na tom tragu iako će sutrašnja utakmica biti potpuno drugačija.

Što se promijenilo između Firenze i Udina, samo Sneijder?

Sneijder je odigrao odličnu utakmicu, ali pobjeda je bila timska. Nisam to komentirao vruće glave, ali Julio Cesar je napravio dvije obrane u ključnim trenucima. Možda smo bili napaljeniji nego u Firenzi iako nas je tamo zaustavila odlična Fiorentina. Htjeli smo igrati i to se vidi po postavi, ali neke stvari nam nisu išle.

Kako je Samuel?

Walter je nezamjenjiv za nas, moramo ga oporaviti kako treba. Mislim da će biti u Parmi. Forlan? Želio sam da ostane u Milanu dodatno trenirati, on je to odradio fantastično i sutra je na raspolaganju.

Kako vidiš Nagatoma u ovom periodu?

U Udinama je odigrao važnu rolu. Protiv Siene je izborio jedanaesterac, u Firenzi je stvorio jednu od rijetkih prilika. Međutim, u Udinama je odigrao sjajno jer osim što je bio opasan za protivnika bio je odličan jedan na jedan u obrani.

Mnogi koji su pozvani rođeni su nakon 1986. Jeli važno da novi Inter ima trenera kao Vas?

Na početku su mi odmah naljepili etiketu onog što nisam. Potrebno je vrijeme da se juniori ubace u prvu momčad, jer razlika između Primavere i Serie A je enormna. Livaja, M’Baye i još neki treniraju s nama nekoliko tjedana, ali treba vremena. Na teren ide najbolji mogući Inter, ulog je velik, ali projekt kojeg imamo sastoji se i u ubacivanju naših juniora.

Biste li voljeli trenirati Lavezzija?

To bi narušilo moj spomenuti sjajan odnos s dr. Combijem, jer nije mi ga još stavio na raspolaganje (smijeh). Meni se sviđaju igrači koje imam.
2 thoughts on “Stramaccioni: Morattijeve riječi dodatna snaga

Odgovori