full screen background image

Zanetti: Pločica s mojim imenom već je spremna

Kapetan Intera Javier Zanetti večeras će po osmi put u karijeri (ovo je 17. izdanje) primiti nagradu “Gentleman.” Ove je godine odnio titulu u konkurenciji Alessandra Del Piera i Thiaga Silve. Premio Gentleman se dodjeljuje igraču Serie A koji je pokazao najviše fair-playa, ali uvijek se nastoji da to bude netko iz Intera, Milana, Juventusa, Rome ili Lazija. Tom je prigodom prije par dana Zanetti dao intervju magazinu “Chi”…

To nitko ne zna, ali u sjedištu Intera predsjednik Moratti već je razervirao ured za mene, a tamo je stol s pločicom na kojoj je moje ime. Stoga vam sada otkirvam po prvi put da sigurno ostajem u Interu i nakon igračke karijere. Trener? Ne sviđa mi se to, više volim raditi za klub i zato se zahvaljujem predsjedniku koji mi je ispunio san… ali ima još vremena. Nećete me se tako lako riješiti. Dan kada se to dogodi neću moći spavati, ali već sljedeći dan početi ću raditi – za Inter.

Za što to ima još vremena?

Za pobjede. Ova je godina bila loša. Posljednjih sedam godina kao kapetan sam podizao bar jedan trofej, a sada moramo početi od nule. Priznajem, ciklus je završio… ali samo privremeno. Vratit ćemo se i to vrlo, vrlo brzo.

Što je pošlo po zlu s Gasperinijem?

Sve. Ozljede, nesreća, rezultati nisu stizali. Kada su mu dali otkaz došao je kod mene i plakao. Izgledao je kao moj sin, jako bolno iskustvo za mene.

A s Ranierijem?

Momčad je zaista bila uz njega, ali rezultati također nisu došli i ispravno je bilo promijeniti trenera.

Da li novom treneru govoriš ti ili Vi?

Večer kada je Ranieri dobivao otkaz nazvao me predsjednik Moratti i rekao: “Uzimamo Stramaccionija”. Odgovorio sam: “Najvažnije je raditi za dobro Intera.” Na terenu ga oslovljavam sa Vi, a vani sa ti. On je momak koji ima petlju, zna što radi i zaslužuje ovu priliku.

Dovoljno dobar da ga se potvrdi?

Da, svi smo uz njega. Ima jasne ideje, pun je entuzijazma. Bespotrebno je tražiti novog Mourinha kada ga možda imamo kod kuće. Ipak, odluka je Morattijeva.

Čuješ li se još s Mourinhom?

Naravno, prijatelj mi je. Nadam se da će  njegov Real osvojiti prvenstvo i Ligu prvaka.

A s Ibrahimovićem?

Ne i vjerujte da mi to ne utječe na život. Ostaje velikan zbog svega što je napravio u Interu, ali svak donosi odluke za sebe…

Da li bi svlačionica Intera prihvatila povratak Balotellija?

Mario je igračina, ali mora naći ravnotežu van terena. Ja osobno bih ga želio. Cijenim to što se ispričao za sve gluposti u posljednje vrijeme, ali ako ne stavi glavu na mjesto riskira uništavanje karijere zauvijek.

Što misliš o stalnim fizičkim problemima Pata?

Previše je igrao uzastopnih utakmica za svoju građu koja nije bila naviknuta na tako nešto. Tolike mu povrede mogu kompromitirati karijeru. Sretan sam pak zbog povratka Cassana. Nazvao sam ga da mu poželim sve najbolje.

Smrt Morosinija?

Zaista me to shrvalo. Njegova životna priča je bila dramatična pa to moju bol još više potencira. On je poznavao stvarne životne probleme. Nadam se da ću moći napraviti nešto konstruktivno u sjećanje na njega.

Di Natale je rekao kako su igrači previše izloženi naporima?

Morosini je bio pravi sportaš, za njega je odlučila sudbina. Ne vjerujem da se to dogodilo zbog prevelikih napora. Obiđimo polemike i stisnimo se u tišini. Zagrlimo se kao što su to napravili zbog Morosinija diljem svijeta. Jako dirljive scene.

Nešto iz tvog privatnog života?

Mogu reći da sam odan Svetoj Riti od Cascije. Jedan prijatelj me upoznao s njenom pričom. Hodočastio sam u njeno mjesto, ali detalje ipak neću iznositi.

Zaklada Pupi?

Novo je to da smo s Paulom pokrenuli projekt “Mamma amore” za trudnice koje nemaju dovoljno novaca za porod.

Treba li neko čudo Sv. Rite da se spasi sezona Intera?

Dajte, nemojmo se zezati, vjera je ozbiljna stvar. Ponavljam, naš ciklus je gotov, ali vratit ćemo se jako skoro.
6 thoughts on “Zanetti: Pločica s mojim imenom već je spremna

 1. Augment

  “On je momak koji ima petlju, zna što radi i zaslužuje ovu priliku.”

  najjace ovo: MOMAK 😀 😀 😀 😀

  “Treba li neko čudo Sv. Rite da se spasi sezona Intera?

  Dajte, nemojmo se zezati, vjera je ozbiljna stvar. Ponavljam, naš ciklus je gotov, ali vratit ćemo se jako skoro.”

  haha ne moze nam ni Bog pomoci u prevodu? 😀

 2. nraguz

  Zanetti je na dodjeli sinoc negirao da je rekao kako je njegov ured vec spreman: “Pitali su me samo bih li radije bio trener ili bih radio u uredu, a ja sam rekao u uredu. No nisam rekao da je moj ured vec spreman.”

  Dexter, sto sam ti reko jutros u Teatra? 🙂

Odgovori