full screen background image

Stramaccioni: Posljednja šansa? Lazio je na samo šest bodova

Uoči odgođene utakmice, odnosno nadoknade 33. kola Serie A između Udinesea i Intera Andrea Stramaccioni morao je još jednom najaviti istu utakmicu na standardnoj press konferenciji…

Jedna posveta Morosiniju, on je razlog što smo danas ovdje?

Tu smo zbog jednog iznimno bolnog trenutka za nogomet, ali i za čovjeka uopće. Igrati u Udinama, njegovom drugom domu ima i dodatni značaj. Taj nas događaj poziva da malo razmislimo, nećemo ga zaboraviti i stadion će sutra odati zasluženu počast Piermariju.

Što se mijenja u pristupu u odnosu na pred 10 dana?

Promijenilo se to što smo proučili ono što nismo napravili u Firenzi i zašto nismo uspjeli napraviti što smo željeli. To nam je dodatno podiglo želju da budemo dobri sutra. Sutra će nam teren dati odgovor, a igramo s organiziranom momčadi koja ima bolje pojedince od Fiorentine.

Vraća li se 4-3-3?

Nećemo odustati od onoga što nam je donjelo dobro u posljednjim utakmicama. Ponekad je bilo dobro, ponekad nije, ali krv ne mijenjamo. Najmanje dva kvalitetna igrača iza špice.

Što donosi izostanak Chivua?

Mislim da Lucio i Ranocchia imaju sličnu strukturu i kada jedan trener ima luksuz sastaviti momčad od različitih igrača to je idealno. Ali Andrea može igrati i sa Samuelom i sa Luciom. Nije bitno.

Jeli Udine posljednja šansa za Ligu prvaka?

Ne, znam da moram biti posrednik između javnosti koja vidi ovo kao negativnu sezonu, ali i ja vidim pozitivan trend. Uzeli smo osam bodova u četiri utakmice i nadoknadili nešto od kada sam ja tu. Za posljednju šansu slušam još od Genoe i ne slažem se, jer prvenstvo je iznimno izjednačeno. Od kada sam ja ovdje uzeli smo više bodova od bilo koga tko je ispred nas. Šest smo bodova od trećeg mjesta i ne vidim zašto ne vjerovati.

Pazzini nije ušao protiv Fiorentine?

Meni je prvome žao, ali morao sam već napraviti četiri izmjene zbog ozljeda. Bio je razočaran, ali ja još više.

Koliko šanse ima da Guarin igra od početka?

Jedno je od riješenja, ali Guidolin je predobar trener da bih mu davao naznake.

Forlan?

Ne može pokazati svoj potencijal, teren negira sve što zna, ali velik je igrač i dat će svoj doprinos.

Jeli njegova pozicija odlučena zajedno?

Ne, ja ne pitam igrače slažu li se s mojim izborom, to vam je valjda jasno.

Ako ne pobijedite sve se mijenja ili ostajete u igri?

Moramo pobijediti, jer bi poraz zakomplicirao stvari. Nakon Firenze se pozdravljalo Ligu prvaka, ali u avionu na povratku stvari su se već promijenile. Vjerujemo sve do kraja. Izgubili smo šansu prije mene? Naravno i to nas ubija, ali imamo šest bodova manje od Lazia i tri od Udinesea s kojim igramo sutra.

Sneijder od početka?

U Firenzi je bio dobar, vrlo vjerovatno će početi.

U rombu?

To je jedan od sustava s polušpicom, ali ne jedini.

Kakav dojam bi bile tri zvjezdice na Juventusovom dresu?

Znači da je osvojio naslov… da, tek sada shvaćam pitanje.

Ove sezone momčad nije bila nešto i ti nemaš nikakve krivnje. Ali možeš li nešto riskirati protiv Udinesea, Milana i Lazia?

To su tri utakmice koje će odrediti našu budućnost, ali želim utjecati na sve utakmice. Dajem sve od sebe zajedno s dečkima kako bismo zajedno dali maksimum. Sve momčadi koje se bore za Europu moraju živjeti dan po dan, jer prvenstvo je izjednačeno. Treba vjerovati.
One thought on “Stramaccioni: Posljednja šansa? Lazio je na samo šest bodova

Odgovori