full screen background image

San Siro prelazi na hibridnu travnatu podlogu

Od iduće će sezone nogometaši Intera i Milana domaće utakmice na legendarnom San Siru igrati na umjetnoj podlozi, objavila je Gazzetta dello Sport…

Kritike su oba domaćina zbog stanja svog travnjaka morala trpjeti ove sezone, premda problem s njime traje još od kraja 80-ih godina prošlog stoljeća. Marco van Basten je, prilikom polufinalnog gostovanja na minhenskome Olimpijskom stadionu protiv Bayerna u Kupu prvaka 1990. godine, izjavio da je “pravo zadovoljstvo igrati na tako ugodnom travnjaku za razliku od krumpirišta na San Siru”.

Posebno su neugodne kritike bile one iz Arsenala i Barcelone, Milanovih suparnika u četvrtfinalu i polufinalu ovosezonskog izdanja Lige prvaka. Iz Barcelone su zbog toga čak uputili službenu pritužbu na Europsku nogometnu federaciju (UEFA).

Iz Milana su sada odlučili stati problemu na kraj: postavit će hibridnu podlogu čija će baza biti sintetična, a na nju će doći prirodni travnati tepih. Iz Intera su prihvatili prijedlog.

Gazzetta dello Sport piše da će radovi na novoj podlozi početi sredinom lipnja ove godine, te da bi novi travnjak spreman trebao dočekati utakmicu za Berlusconijev trofej, koju Milan i Juventus tradicionalno igraju u kolovozu.

Izvor: nogometni-magazin
Odgovori