full screen background image

Moratti zbog Mourinha odustao od Boasa?

Trener Reala je navodno posavjetovao svog bliskog prijatelja Morattija da odustane od Andre Villas-Boasa i bude strpljiv sa Andreom Stramccionijem.

Nerazzurri su, umjesto portugalskog mladog stručnjaka, šansu dali svom čovjeku, 36-godišnjem Stramaccioniju koji je zabilježio impresivne rezultate sa Interovom Pimaverom, omladinskim timom sa kojim je osvojio titulu Lige Prvaka.

Andrea Stramaccioni je prekomandiran u šefa prvog tima do kraja tekuće sezone, mada se navodi da bi Massimo Moratti mogao svom pulenu produžiti šansu.

Razlog za takvom eventualnom odlukom je, po pisanju europskih medija, Jose Mourinho koji je savjetovao prvog čovjeka nerazzurra da za sada odustane od angažiranja Andre Vilas-Boasa.

„Moratti i Mourinho se redovno čuju i razgovaraju o svemu i svačemu, pa tako i o Interu i pitanju novog trenera nerazzurra. Moratti je upravo zbog Mourinha odustao od Boasa jer Posebni smatra da mladi Portugalac nije pravi čovjek za Inter.“, otkriva izvor blizak Massimu Morattiju.

Uz savjet Mourinha, Moratti je također navodno zabrinut zbog načina na koji se završila Boaseva vladavina u Cheelseaju i zbog toga kako bi se mladi Portugalac izborio sa iskusnim nogometašima Intera.

„Inter je konaktirao Chelsea jer je zabrinut da AVB ne bi uspio izboriti se sa igračima, naročito onim iskusnijim. Nerazzurri žele da budu načisto sa tim da li bi Boas imao problema sa igračima kakvi su Zanetti ili Milito.“, navodi isti izvor.

Zbog svega toga, Moratti će za sada zadržati Stramaccionija, a tko zna možda tu ima i još nečega…

Izvor: Sportske.net
4 thoughts on “Moratti zbog Mourinha odustao od Boasa?

  1. B-O-J-A-N

    Ja vjerujem u ovog trenera i milo mi je sto je neko ”nas” dosao na mjesto trenera. Msl da on dobro poznaje prvenstveno inter,a onda i mentalitet italijanskog a evo vidim i evropskog fudbala,tako da se nadam da ce uspjeti.
    I treba nam neko ovakav,jer on zna kako treba sa mladim igracima,a ako vec pricamo o podmladjivanju ekipe,onda on zna najbolje koliko ko vrijedi! 😉

    Napred Strama! Stavljam neke vece pare na 1 u nedelju,pa nek ide zivot! 🙂 🙂

  2. forzainter

    Opet kazem da verujem u ovog trenera, ali ako i njemu ne dovedu adekvatna pojacanja i prodaju neke igrace, nema nista od nas! A od ove sezone bilo bi dobro da obezbedi bilo kakvu Evropu!

Odgovori