full screen background image

Moratti: Strama budućnost? Dosta je promjena

Novi trener Intera Andrea Stramaccioni danas je u 17:30 minuta predstavljen javnosti. Na pressici je bilo mnoštvo pitanja, a Stramaccioni je ponavljao kako će on momčadi dati sve što zna. Pošto ih je tek upoznao danas ne zna koliko će to biti, ali odbacio je usporedbe sa bilo kojim trenerom, a poglavito Mourinhom…

Ono što je bilo iznimno znakovito je rečenica kako Moratti “ne da je uz mene, nego više od toga”. Za razliku od očekivanog nije bio baš previše otvoren za ubacivanje juniora u prvu momčad, jer kako je rekao “prva momčad je sasvim drugi svijet i ubaciti odmah mladiće tu je vrlo riskantno. Oni se trebaju postepeno razvijati.” Na upit o njegovim idejama rekao je kako “on donosi enorman entuzijazam. Imao sam ga i u Primaveri, a sada je to potencirano na nevjerovatnu razinu. Predsjednik je to prepoznao i jučer na sastanku zatražio da to prenesem momčadi. Nisu bitne njihove godine već kako se osjećaju. Danas sam upoznao Kapetana po čijem bi se radu danas i entuzijazmu kojim zrači reklo da je mladić, a ne da je stariji od mene. No predsjednik je u jednom trenutku jučer jednostavno rekao: ‘Mister, mi moramo pobjeđivati’. To je sada najbitnije i trenutno mislim samo na Genou. Tako je od kada mi je Moratti rekao da će mi povjeriti momčadi. Ako je on tako odlučio onda je nešto u meni vidio u radu za Primaveru, jer njegova sam osobna odluka.” Isto tako, Stramaccioni je na upit o tako velikoj i nagloj odgovornosti rekao: “Straha nemam, ja sam uvijek ja, isti sam cijelo vrijeme, i ovo je za mene nevjerovatan san.” I još nešto osobno: “Inter – Marseille sam gledao na Curvi Nord i ljudi su plakali kada smo primili gol. To mi se urezalo u srce i nikada to neću zaboraviti. Prenjet ću tu strast za ovim dresom na igrače.”

Massimo Moratti danas se nakon trenerove pressice također oglasio rekavši kako Stramaccioni ne mora nužno biti privremeno riješenje: “Nešto je novo, ako ništa drugo. Sada se možemo probuditi i reći da imamo novog trenera. Hvala Ranieriju koji je i jučer dokazao da je veliki gospodin. Očekivao sam da će me poslati u neku stvar, a on je ponudio da ostane u klubu kao savjetnik. To ćemo i razmotriti. Mislim da uopće nije kriv za neuspjeh, ali ovo nije bila momčad za njegov način rada. Evo sada ću reći da je za sve kriv Gasperini. Uništio je Inter i onda se još žalio na igrače. Ako Stramaccioni uspije u onome što sam vidio u radu s Primaverom zadržati ćemo ga, zašto ne.” Ipak, predsjednik ne zaboravlja i dalje hvaliti Marcela Bielsu: “Naravno, isto kao što ne prestajem hvaliti Mourinha ili trenera Barcelone. To su tri trenera u posebnom rangu. Mi sada imamo nevjerovatan potencijal na klupi i nadam se da neću morati opet u potragu.”

Osim novog trenera koji naravno da pokreće revoluciju ne samo zbog promjene već i zbog izbora Inter od danas ima i novog direktora skauting programa. I to ne bilo koga. U klub je stigao Valentino Angeloni. Ime vam možda ništa ne znači, ali kada znamo da on dolazi iz najuspješnijeg kluba u Italiji po otkrivanju igrača onda to dobija veliku dimenziju – iz Udinesea. Isto tako legenda Grande Intera Gianfranco Bedin postao je savjetnik za prvu momčad. Upravo tu ulogu imao je ranije Gabriele Oriali, što definitivno znači da za njega nema povratka. Inter nakon 13 godina napušta Lanfranchi.
19 thoughts on “Moratti: Strama budućnost? Dosta je promjena

  1. Cro_Recoba

   mislim da nam bas skaut za omladinu i netreba sad s obzirom da smo prosle godine osvojili vieraggo, a ove ligu prvaka s omladinskim pogonom… prije nekakav selektor koji ce izdvojit 2-3 najbolja od njih 20-tak a za to je i najbolji sam novi trener 🙂

 1. nraguz

  Ne znam shvaćaš li što radi skaut!? Ne bira igrače za omladinu već za prvu momčad. Skauti promatraju, prate igrača, a onda ulijeću Branca i ekipa s ponudama.
  A ovaj iz Udinesea se već godinama pokazao da itekako zna prepoznati kvalitet. Gotovo da nije imao promašenu akviziciju Udinese dok je on bio tamo.
  Tu ne radi samo jedan čovjek, ali ovaj je direktor i sigurno će ugraditi provjereni sistem koji je još jedan korak naprijed za klub. Slažem se s fanaticom.

  1. Cro_Recoba

   znam ja zadatke za svakog nogometnog funkcionera u klubu opcenito, a s ovim sam indirektno htio rec da bar sad kad imamo takvu omladinu netrebamo dodatno trosit na skaute.. mislim njihova putovanja i bla bla bla sta vec, mada je to sitna lova, a za dovest profiliranu zvijezdu bar danas netreba poseban skaut, vec “ne lud u glavu” sportski direktor… Taj Udineseov je dovodio “mulce” u klub, al vecinu njih iz juzne amerike, a mi takve imamo u italiji i to u svom “vrtu” 😉

 2. nerazzurri

  na ljeto moratti dovodi 18 trenera u svojoj eri( sto je previse previse je) jer sa ovim momcicem necemo napravit nista vise nego do sada…

  mislim da nam treba min 4 nova mladja igraca koliko god svi govorli da mogu, hoce zele itd.

 3. J.Zanetti4

  Gasperini kriv?????

  kakva je to izjava?????

  pa ko je doveo Gasperinija? Cija je to ideja bila?? Ko je dozvolio njegovo dovodjenje?? Ko mu je odredio visinu plate??

  da li pojedini igraci mogu zaboraviti da igraju fudbal zbog trenera koji je bio prisutan 2 meseca????

  uz duzno postovanje, ali Morattijeva izjava o Gasperiniju je krajnje idiotska !!!

 4. nraguz

  Ako se pokaže momčić neće ga mijenjati, ali ako ne očito je da je u Morattijevoj glavi sada Bielsa. Moratti je rekao danas da bi “Interu dobro došao luđak kao on, jer kod nas ne prolaze ovi mirnog karaktera već samo zabavni.” Pritom je spomenuo i Montellu i Zemana.

  1. forzainter

   Ja sam odmah rekao da je neverovatna greska sto ga dajemo na pozajmicu, ali mozda i nije to lose, bar da ovi nasi vide kakvog igraca imaju u sastavu! Ali ipak mora se biti realan i reci da takvom igracu mnogo vise odgovara spanska liga!

   1. fanatico

    Ja ne razumjem zašto mnogi tragično doživljavaju posudbe. To je idealna stvar za mlade igrače da igraju stalno i steknu samopouzdanje i čvrstinu. Što se Coutinh tiče krivo je poslan jer je Španjolska liga lakša za igrati. Bolje da je negdje u Italiji.

    1. forzainter

     Fanatico-pa tragicno je zbog toga sto je taj igrac mogao stalno kod nas da igra 1. postavu! Toliko nam fale igraci na sredini, a mi najboljeg posaljemo na pozajmicu! Veoma je tragican taj idiotski potez uprave!!!

Odgovori