full screen background image

Ranieri: Inter je uvijek svjetlo talijanskog nogometa

Uoči utakmice 29. kola Serie A koja donosi Derby d’Italia između Juventusa i Intera medijima je govorio Claudio Ranieri…

Tablica nije bitna, ovo je derbi u kojem više riskiraju oni, jer bi im se porazom Milan još više udaljio na vrhu. Uz to boje se da njihov najveći rival Inter ne bude prva momčad u povijesti koja će pobijediti na novom Juventus Stadiumu.

Da li vam to što nemate što izgubiti dopušta da odigrate bez pritiska?

Nadam se, jer već nekoliko utakmica nismo izgubili. Spremni smo se suočiti s momčadi koja igra odlično.

Drugo mjesto Juventusu?

Razlika između moje i Conteove momčadi je ta što sam ja uzeo momčad koja je došla iz Serie B bez previše iskusnih pobjednika. Sada se sve promijenilo, od rukovodstva, filozofija, imaju projekt, promijenio se i budžet koji je u moje vrijeme bio jako mal. Sada se igra za važne stvari. Bila je potrebna obnova i dobro su to odradili.

Vaša budućnost ovisi o ovoj utakmici?

Ne znam, ja uvijek nastojim dati maksimum i uvjeren sam da možemo puno pokazati sutra i u svim utakmicama nakon toga. A potom ćemo vidjeti.

Kako su Guarin i Alvarez?

Danas popodne ćemo vidjeti za Guarina, jer je dobro radio ovaj tjedan dok Alvarez još vuče laganu ozljedu i dok mi ga doktori ne prepuste ne može dolaziti u obzir.

Koji su sada ciljevi?

Sutra je velika utakmica u kojoj i mi imamo što za izgubiti. Nismo favoriti i žao mi je jer željeli bismo biti. Dakle cilj je biti što bolji sutra.

Vrijedi li utakmica za vas više od tri boda?

Teško je staviti sebe ispred momčadi. Moram misliti na Inter, a osobne stvari dolaze iza toga.

Calciopoli?

Jedan od najgorih razdoblja talijanskog nogometa, budimo Englezi i ne mislimo više o tome. Čudno je da se u Italiji uvijek priča o nogometu… ajmo jednom pričati samo o tome.

Jeli sutrašnja utakmica prekretnica?

Ovi su se momci navikli boriti za najveće domete i kiksati se može. No moramo biti profesionalci. Ugovori nas obvezuju na to da damo sve od sebe za ovaj klub, navijače i predsjednika.

Vaša prošlost u Juventusu?

Gdje god sam radio davao sam sve od sebe. Troje ljudi je tamo biralo igrače isključujući mene i to više nisam htio prihvaćati zato što je kasnije krivnja bila moja.

Koju kvalitetu Juventusa biste uzeli za Inter?

Kvaliteta Intera je superiorna svima, jer je obilježio cijelo jedno razdoblje iako se priča samo o tripletti. Već godinu dana stvari ne idu najbolje, ali Inter je uvijek svjetlo talijanskog nogometa.

Koga od igrača biste uzeli?

Mislim da bi nam Pirlo riješio nekoliko problema (smijeh).

Tko će pucati jedanaesterac ako ga bude?

Moramo vidjeti tko će igrati, a naši pucači su Milito i Pazzini i ako igraju oboje oni se međusobno dogovore. Nek se posvađaju tako ćemo imati o čemu pričati i što raditi… Prvi izvođač je Milito, a drugi Pazzini.

Jeli Inter presudan u borbi za naslov?

Milan i Juventus će se boriti do kraja.

Kako pobijediti Juventus?

Moramo puno trčati, to je sigurno, jer oni puno trče.
One thought on “Ranieri: Inter je uvijek svjetlo talijanskog nogometa

Odgovori