full screen background image

Ranieri: Budućnost je Atalanta

Uoči utakmice 28. kola Serie A između Intera i Atalante redovnu press konferenciju održao je Claudio Ranieri…

Kako pripremate sutrašnju utakmicu?

Liga prvaka je iza nas, ali moramo gledati vedru stranu. Ispali smo, ali iza nas su dvije uzastopne pobjede. Moramo razmišljati samo o Atalanti, odličnoj momčadi koja igra sjajno prvenstvo. Moramo igrati svoju utakmicu i demonstrirati karakter kao svaki put. Znamo da nije naša godina, ali ostajemo odlučni i svjesni poteškoća.

Kakav je odnos sa Forlanom?

On je divan dečko i nema nikakvih problema sa mnom. Pri izlasku s terena bio je samo frustriran što nije dao više. Teško je upasti u momčad u sred sezone, vidjeli smo to i sa Sneijderom. No njegova pozicija ne utječe na taktiku za razliku od Wesleyeve. Razmišljam o 4-4-2, a vidjet ću s kim.

Ranocchia?

Oporavlja se, ali nije još na 100%

Možete li dostići treće mjesto i što očekujete u budućnosti?

Moja je budućnost Atalanta, mislim samo o tome. Ne smijemo gledati druge, već samo sebe. Prvenstvo je ludo, u kojem samo dvije momčadi drže ritam, a na kraju svibnja ćemo vidjeti gdje smo došli.

Kako je momčad nakon teškog udarca u utorak?

Dobro su. Ja sam se bojao da će klonuti duhom, ali unatoč teškom udarcu koji smo primili sjajno su radili na treninzima, tri dana odličnih treninga. Sada je potrebno tu ljutnju pretvoriti u želju, u sve one stvari koje donose pobjedu. A ponajviše kako bismo zahvalili navijačima koji su bili veličanstveni. Čak i ove negativne godine pokazat ćemo našu vrijednost i želimo završiti prvenstvo u velikom stilu.

Zbog čega primate golove iz gotovo svake prilike?

Našim greškama koje jesu kritične, ali golove primamo baš iz svake. Malo je bilo eurogolova. Tako ide ove godine i upravo se tu vidi jedinstvo svih.

Mourinho je rekao da bi Inter trebao obnoviti ekipu, ali nastaviti s Vama u novu sezonu?

Njegove riječi mi laskaju.

Još uvijek se spominju razna imena za klupu?

Ovo je talijanski nogomet, nije to ništa novo. Ja idem naprijed radom, moju profesionalnost ni bomba ne može raznijeti. Ne vidim crne oblake, idem naprijed.

Što ako se plasirate u Europa Ligu?

Ponavljam, ja razmišljam samo o sutra. Ništa se ne smije prepustiti slučaju. Vidjeli smo kako su dva Manchestera napustili Europu. Očito više ciljaju na prvenstvo. Nas u ovom trenutku zanima samo raditi dobre stvari. A onda ćemo vidjeti jeli to dovoljno za Ligu prvaka ili Europa ligu koja je bolja od ne nastupanja u Europi uopće.

Jeli priča o lošoj godini samo alibi?

Vi ste tu da kritizirate, ja radim analize i odgovaram predsjedniku. On je taj koji mi daje posao.

Kako ocjenjujete Atalantu?

Da nisu kažnjeni imali bi samo bod manje od nas. Sjajni su u zatvaranju prostora i u kontrama. Zabili su četiri gola Romi, a i mi smo ih osjetili u prvom dijelu prvenstva, biti će to neprobojna tvrđava. Moramo imati odlučnost i mozak. Očekujem da će nas spremno dočekati i pokušati nadigrati u sredini. Ali bit ćemo spremni.
2 thoughts on “Ranieri: Budućnost je Atalanta

Odgovori