full screen background image

Moratti: Neki će doći, ali mnogi ostati

Predsjednik Intera Massimo Moratti dan nakon ispadanja svog kluba iz Lige prvaka progovorio je o planovima za budućnost…

Prava ideja je početi s mladom ekipom i zanemariti blisku budućnost. No onda kada nakon tri-četiri utakmice ne ide pokajete se za takvu odluku. Projekt kao Roma? Kažem, moglo bi se tako početi, ali onda bismo trebali zanemariti rezultate nekoliko godina i nadati se da smo pogodili sa svakom kupovinom. Uz fizičku moć koju donose mladi igrači ipak treba iskustva. Sigurno je da ćemo nekoliko igrača kupiti, ali dosta njih će i ostati. Zavisi od projekta kojeg ćemo povjeriti treneru. Bez Lige prvaka lakše rekonstruirati momčad? Da, ne znam čemu bih se nadao, ali to mi je nezamislivo. Nadam se da ćemo dohvatiti treće mjesto, bio bi to pothvat i demonstracija karaktera ove momčadi.
11 thoughts on “Moratti: Neki će doći, ali mnogi ostati

 1. nraguz

  Mislim da se na ljeto sprema prava revolucija i to u tri (relativno) jednostavne točke, a samim time ćemo i na terenu imati novi identitet:

  – dopuštanje novog kapitala u klub, odnosno prodaja manjeg dijela dionica obitelji Moratti.

  – povratak Orialija, restruktura rukovodećih pozicija i promjena sportskog direktora

  – novi trener po Massimovom izboru osobno, a kojem će onda dati slobodu (čitaj novce) u stvaranju momčadi

 2. nraguz

  Mislim da Moratti dobro govori kada kaže da će mnogi ostati, jer treba biti jako pažljiv sa “čistkom”. Nakon ovakve sezone i usijanih glava vrlo je vjerovatna mogućnost pogreške i odbacivanje valjanih igrača koji radi situacije i pritisaka, ali i bazne pripreme nisu mogli pokazati koliko vrijede. Kako mladi tako i starosjedioci.

  Pa da ne bismo imali opet Seedorfa, Pirla i slične i govorili “kako ovaj igra u njih, a u nas je bio mrtav!”

 3. nraguz

  Slažem se, možda Maicona ako bude dobra ponuda isto prodat.

  Znači odlazak/prodaju Sneijdera, Stankovića, Chivua, Lucia, Forlana, Obija, Palomba, Zaratea, Maicona i Castaignosa. A ovoj petorici (Julio Cesar, Zanetti, Samuel, Cambiasso i Milito) objasniti da ako nađu nekog boljeg da možda ne budu igrali kao prije i ako prihvate super, a ako ne nek i oni potraže novu sredinu. Naravno da je to gotovo nemoguće, pogotovo Zanetti kojem će sljedeća vjerujem biti posljednja sezona, ali eto da se znaju pripremit.

  Cordoba se oprašta.

  Potvrdit dakle Zanettija, Julia Cesara, Cambiassa, Samuela, Milita, Ranocchiu, Juana, Polija, Guarina, Alvareza, Coutinha, Nagatoma i Pazzinija.

  Naravno da je ovo preradikalno i da se ostvari trebali bi kupiti/dovesti 10 novih igrača, što je nemoguće, ali tom linijom bi po meni trebalo ići pa što se uspije rasčistiti.

  Već se spominju dolasci Isle, M’Vie, Lucasa i Lavezzija za moderni 4-3-3. A to samo potvrđuje moje uvjerenje da nam je AVB novi trener, jer on prakticira taj sustav.

  Eto 4 nova, nek dodaju 2 iz Primavere i nedostaje ih još 4. 😉

 4. Dexter

  I Maicona prodat obavezno, a bogme i Ranocchiu, koji je, po meni, poput Santona samo prosječan igrač, pokušat kome uvalit za milijun – dva. Coutinha “pod mus” vratiti u klub, te njega i Alvareza staviti u poseban trening režim nebi li malo (puno) podigli fizikalije. Uz njih dvojicu na optimalnoj fizičkoj razini (jer obojica, a pogotovo Coutinho, padaju kao metkom pogođeni čim im netko uđe u duel) za Sneijderom nećemo pustit suzu. Slažem se u osnovi s Nikolinom listom za ostanak, s tim da bi s nje uz Ranocchui možda skinuo i Nagatoma, jer, iako se kao i svi divim njegovom “banzai” pristupu, mislim da (kao ni Obi) nije igrač za top domete.

 5. ibrakadabra8

  Mislim da ce dovesti nekoliko igraca : Kucka,Mvila,Lukas,nekog napadaca i jos nekog ya odbranu. Samjuel,Kordoba,Kivu ce napustiti ekipu. Forlan i Snajder ce biti prodati.Vratice Koutinja i Kardiolu.Bice prikljuceni neki klinci iz primavere.Palombo,Zarete idu,a Guarin i Poli ostaju.AVB je novi trener i zy 2 god bice podmladjena ekipa stim sto ce Kambijaso i Zaneti i dalje biti prva postava

 6. Milet0tti

  ma zanneti moze komotno igrat u prvoj, koliko god igraca doslo mislim da se on uvijek bori, uz pojacanja sto bi dosla sigurno bi maicon proradio i njegovi prodori ka napadu, cambiaso bi cuvao ledja nasim ofanzivcima kao u svoje vrijeme, samuel da dijeli iskustvo sa dobrim mladim stoperom, milito uz nekog brzog napadaca, moze lavezzi a i hulk,,, i samo dovesti jako dobrog lijevog beka, to je uvijek suplje bilo

  1. forzainter

   Ma najbolje onda da nikog i ne prodajemo! Treba prodati i Majkona (Samuel ce verovatno otici) i jos dosta njih! Od ovih igraca 1. postavu mogu igrati samo Zaneti (po meni najbolje da njega vrate na beka), Kambijaso, Milito i Cezar!

Odgovori