full screen background image

Ranieri i Stanković: Napaljeni smo, atmosfera je prava

Uoči uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka između Intera i Marseilla na press konferenciji su bili Dejan Stanković i Claudio Ranieri…

STANKOVIĆ

Vjerujem, nakon utakmice u Veroni smo napaljeni. Neće biti lako, jer poznajemo OM koji je bio odličan i u grupnoj fazi. Očekuje nas rat, ali moramo biti vrućeg srca i hladne glave, moramo kontrolirati utakmicu.

Vraća se Remy?

Nama to ne mijenja ništa, njima vjerovatno da. Moramo biti pažljivi jer su iznimno brzi, namučili su nas u prvoj utakmici i sada će se sigurno zatvoriti. Moramo paziti da im ne ostavljamo prostor za kontre.

Kakvo je stanje s Ranierijem nakon izmjene u Napulju?

Znao sam da ćete me pitati nešto što nema veze s nogometom. Gledajmo na sadašnjost, na utakmicu sezone i takvo mi pitanje sada ne odgovara. Kako da ne poštujem ovakog trenera?

Kako se osjećaš na poziciji zadnjeg veznog?

Izvrsno, jako mi se sviđa vidjeti vezni red ispred sebe i četiri-pet godina već obožavam tu ulogu. Kada sam u formi mislim da jako dobro odrađujem tu ulogu.

Predsjednik traži dokaz da niste gotovi?

Normalno, pogotovo nas staru gardu. Ne posustajemo, vidjeli ste u Veroni i ne vidim razlog zašto ne bismo istim duhom pristupili sutra. Znamo da sutra možemo dati važnost sezoni koja dosada nije bila na nivou.

Radost u Veroni je bila značajna, kao da ste se oslobodili?

Kada nema rezultata situacija postaje veliko breme. Nisam mogao naći odgovor na to, jer mi se nikada prije ovako nešto nije dogodilo: lopta je postala loptica za golf, izgubili smo sigurnost i još puno toga. No pobjeda nad Chievom je pokazala da nikada ne posustajemo i nagrađeni smo golovima na kraju. To nam je skinulo veliki teret i pomoglo da lakše pristupimo utakmici s OM-om.

Kada bi sutra držao govor kao Julio Cesar što bi rekao?

Nema se tu puno za reći, njegov je govor bio spontan, iz srca. Ja bih računao na tišinu, pet minuta svak sam sa sobom i onda idemo na teren. Šuteći, koncentrirani.

Što možeš reći navijačima?

Samo hvala, jer su shvatili kakav je period i nisu stvarali dodatni pritisak. Nadam se da će ih sutra biti bar 60.000 i da će nas gurati u preokret, svi zajedno.

Tvoja sezona nije baš najbolja?

Istina, ali sada ne želim misliti na prošlost, jer sam dobro. Na kraju sezone ćemo vidjeti zašto nisam igrao, zašto sam se toliko ozljeđivao i sve ostalo, ali sada imam priliku i želim je iskoristiti. Do kraja.

Jesli li na 100%?

Na 200%. Jedva čekam, dobro sam.

RANIERI

Namjeravate li igrati napadački, jer ako oni zabiju gol vi morate tri?

Ne, pokušati ćemo igrati da ne primimo gol. Marseille je brz u kontrama, znamo sve o njima, u gostima imaju vrlina, ali i dosta mana. Biti će to više utakmica u jednoj, a mi moramo stalno biti koncentrirani i odlučni.

S Remyem će biti drugačiji OM?

Da, naravno. Drugačiji je od Brandaoa i znaju kako ga poslužiti. Međutim mi imamo ponajbolje svjetske braniče i znat će kako ga zaustaviti.

Koja je razlika ako igraju Pazzini ili Forlan?

Oboje su sjajni, ali drugačiji i odlučit ću večeras ili sutra ujutro.

Jeli se situacija promijenila u odnosu na prvu utakmicu, OM je u krizi?

Da. U prvu su utakmicu ušli nakon sjajnog niza, a sada smo mi u uzletu, napaljeni kao što je rekao Stanković i to odražava stanje cijele momčadi. Odlučni smo proći, bit će pun stadion i momci neće iznevjeriti.

Protiv Deschampsa ste uvijek gubili u Europi?

Prije ili kasnije se to mora promijeniti.

Stanković je rekao kako će to biti rat, jeste li spremni za borbu?

Ono što je mislio pod tim je vraćeno povjerenje i odlučnost. Nije lako živjeti mjesec dana s činjenicom da što god napraviš gubiš utakmice, čak i one koje potpuno zaslužuješ dobiti. Ne možemo govoriti o manjku želje, jer je ona uvijek postojala, ali u Veroni je odlučnost bila na većoj razini, borili smo se do kraja kako bi pronašli svjetlost.

Što vam se svidjelo kod Sneijdera u petak?

Bio je svugdje, vraćao se, ubacivao, imao je strašnu volju. Kada imaš takvog fenomena… imao sam pravo kada sam govorio da nije bio pravi Sneijder ranije, jer ovo je pravi Sneijder. Onaj koji mijenja svaku momčad na svijetu. Sve je bliži golu i doći će i to, jer već gađa okvir. Prije je postojao problem kako ga zaustaviti, jer imao je uvijek želju, ali nije bio pravi.

Vaše suze su se svidjele?

Na pričamo o tome u svlačionici, to su osjećaji koji postoje i nadam se da će ih biti još.

Kako je Maicon, hoće li početi i kako ćete igrati sutra?

Ključno je ne primiti gol i inteligentno napadati. Maicon je radio posebno, ali dobro je i sutra će igrati.

Riskirate li Vi nešto?

Nikada nisam imao taj osjećaj. Dio sam Intera i ne vidim zašto bi moja budućnost bila na kocki u ovoj situaciji.

Hoćete li plakati ako pobjedite sutra?

Ma nemojte me to pitati, imate emisije na TV-u za te stvari (smijeh)… Neću vam odgovoriti.

Osjećate li atmosferu preokreta?

Atmosfera je svakako pozitivna, onakva kakva treba biti.

Jeli ova utakmica biti ili ne biti i kako je Nagatomo izgubio svoju reaktivnost?

Yuta vidim odlučnog i pozitivnog. Što se tiče presudne utakmice sigurno je prolaz u četvrtfinale injekcija samopouzdanja za finalni sprint u prvenstvu.

Hoće li Poli dobiti priliku?

Vjerovatno da.

S OM-om se ne smijete mučiti u realizaciji kao u posljednje vrijeme?

U nogometu se može dogoditi da ih zabiješ i primiš iznenada i nama je ova godina otišla u krivom smjeru. Ali važno je da su momci pokazali da ni kod toga ne odustaju.

Što tražite od navijača sutra?

Bit će nam potrebni od prve do posljednje sekunde. S njima iza nas biti će još bitnije i ljepše igrati. Znam da je prodano puno ulaznica i nadam se da će se još prodavati i sutra.
Odgovori