full screen background image

Avatari (sličice) za komentare

Kao što ste mogli primjetiti, od nedavno uz komentare na stranici moguće je dodati svoju sličicu (avatar). U ovom članku ću vam objasniti što je potrebno napraviti da bi dodali vaš avatar.

Za sistem prikazivanja odabrali smo mnogima poznati “Gravatar” (globally recognized avatar). gravatar01_main Ovo vam omogućuje da na svim wordpress stranicama koje podržavaju komentare možete imati avatar koji želite, a koji je vezan za vaše e-mail adrese.
Za prvi korak posjetite stranicu http://en.gravatar.com/ i tamo kreirajte svoj račun. Zapamtite, korisničko ime koje tamo dodijelite neće imati utjecaja na to kojim se nickom javljate na ovom ili bilo kojem drugom blogu – bitan je samo e-mail, tj. više njih ako želite.

Nakon registracije pojaviti će vam se jednostavno sučelje u kojem možete ubacivati slike koje želite imati za avatare, te nakon uređenja slike i prilagođavanju dimenzijama gravatara, slijedi linkanje slika na e-mail adrese.
Zapamtite: avatari mogu biti različiti za svaku e-mail adresu koju dodate na svoj račun, a mogu biti i svi jednaki. gravatar02_manage Ako vremenom poželite promijeniti svoj avatar, jednostavno to možete učiniti preko Manage izbornika.

Nakon što ste linkali avatare na e-mail adrese možete krenuti na blogove koji podržavaju gravatar sustav i nakon što napišete komentar i navedete e-adresu koja je registiranja u gravatar sustavu, pokraj vašeg komentara će se pojaviti slika koju ste podesili.

Naravno ukoliko imate pitanja ili trebate pomoć oko namještanja gravatara ostavite poruku ovdje sa opisom problema pa ćemo vam pomoci.

dio teksta preuzet sa: hdtelevizija.com

Osim podrške za gravatare dodali smo Cro Portal gumbiće za dodavanje/predlaganje vijesti. croportal_ikona Ova opcija omogucava registriranim CroPortal korisnicima dodavanje nasih vijesti na njihovu stranicu. A ukoliko je vijest već dodana, vašim glasom predlažete ju drugim korisnicima. croportal_ikona_dodano
Ovo omogućuje drugim surferima pristup našim vijestima.

Kod objavljivanja komentara dodali smo opciju “reply” (odgovori), što ostavalja vas tekst ispod željenog komentara što olakšava direktnu komunikaciju izmedu komentatora.
25 thoughts on “Avatari (sličice) za komentare

  1. Inter u srcu

    fino bi bilo kad bi odabrali neki jedinstveni avatar, mozda vasu sliku ili nesto sto sto vas definira.
    Ako budemo imalo 100 interovih znakica necemo moci razlikovati jedni druge na prvi pogled (sto je zapravo i svrha avatara).
    No to nije pravilo, mozete staviti kakvu god zelite sliku.

    Kao sto sam napisao u clanku, ukoliko trebate pomoc pri namjestanju samo ostavite ovdje poruku sa opisom problema pa cu vam osobno pomoci da si namjestite Gravatar.

Odgovori