full screen background image

Ranieri: Volim mijenjati za vrijeme utakmice

Trener Intera Claudio Ranieri održao je press konferenciju uoči 27. kola Serie A u kojem se sastaju Chievo i Inter…

Kakva je momčad Chievo i može li biti prava priprema za Marseille?

Dobra su momčad, što su pokazali i u Torinu protiv Juventusa. Tim više jer njihov teren nije dobar, a oni su na to naviknuti. U tjednu se pričalo o puno trenera koji dolaze ovdje, pa ćemo vidjeti. A Chievo može biti sjajna priprema za Ligu prvaka samo ako pobijedimo.

Alvarez?

Pitajte doktore, ali što se mene tiče bit će spreman za utorak.

Osjećate li pritisak Marseilla?

Ne, nadam se da ne. U nedjelju smo preokrenuli rezultat i krećemo od toga. Dalo nam je morala. Da je bilo obrnuto mi bismo bili pokošeni, a ovako sam vidio jedan sasvim drugačiji duh na treningu. No teren na San Siru je postao prekrasan, a onaj na Bentegodiju je užasan.

Pazzini dugo nije zabio…

Vjerujem kako će i on i Sneijder zabiti svoju porciju. Nažalost ostalo je premalo utakmica i ovo će bez obzira ostati njihove najlošija sezona, ali do kraja će zabijati golove.

Vi, kako ste?

Dobro sam. Uvijek pokazujem što osjećam i možete vidjeti da nisam u depresiji. Treba samo malo više odlučnosti.

Možemo li opet vidjeti 4-2-3-1?

Ja sam to želio od početka, ali nemamo igrače za to. Možemo ga koristiti, jer igrači znaju sve igrati.

Može li Bentegodi uništiti utakmicu?

Ne, samo sam rekao da je teren užasan, ali to ne može obezvrijediti utakmicu. Njima je isto kao nama iako je to njihov domaći teren i oni su navikli na to.

Kako trpite glasine o novim trenerima?

U Italiji smo…

Koliko još vremena ima Sneijder da dokaže da je za Inter?

Dok sam ja god tu. Kada sam pričao o 70 dana mislio sam da unatoč lošoj sezoni moramo dati sve do kraja. Svi smo ispod očekivanja i moramo dati više.

De Laurentis je predložio gašenje Serie B i dvije grupe Serie A kako bi se smanjio broj utakmica. Kakav je vaš prijedlog?

Smanjenje Serie A. Previše je utakmica, pogotovo za klubove koji igraju kupove i za igrače koji igraju za reprezentaciju. Ne gledaju se tu samo utakmice, tu su putovanja i to donosi enorman stres. A ktome vani nema toliko pritiska kao kod nas, pa je Španjolcima ili Englezima ipak lakše.

Kako ste vi doživjeli Cambiassove suze?

Iskreno, nisam to vidio, ali poznavajući ga ne iznenađuje me. Znam koliko voli ovaj dres, koliko je dao Interu i koliko je Inter dao njemu. Osjećajan je momak i nisam iznenađen. Želio sam odmah s njim pričati, ali me preduhitrio i on je prvi došao k meni. Ne mogu vam reći što smo pričali.

Hoće li igrati sutra ili je bolje da ga malo odmorite?

Vidjet ću.

Rekli ste da vaši igrači znaju igrati sve, ali mijenjate li zato što želite ili morate?

Kada se ne pobjeđuje i ne mijenja onda se govori da trener ništa ne poduzima, a kada mijenja onda kažu da trener previše mijenja, to je tako. Meni se sviđa krenuti na jedan način i onda za vrijeme utakmice mijenjati. To sam oduvijek radio, tako sam Cagliari iz Serie C doveo u Seriju A i prve sezone imao 9 bodova na jesen da bi se kasnije spasili kolo prije kraja.

Jeli potrebno ili je opcija tolika promjena sustava?

Opcija i nadam se da ću uvijek to moći.

Trapattoni je rekao da trenirati Inter znači biti u centrifugi, slažete li se?

Ne, ne dijelim mišljenje već mu poručujem da onda ode u Romu.
Odgovori