full screen background image

Julio Cesar digao svlačionicu na poluvremenu

Nakon utakmice Intera i Catanije u 26. kolu Serie A izjave su dali Diego Milito, Diego Forlan, Andrea Poli, Yuto Nagatomo, Javier Zanetti i Claudio Ranieri…

Milito: Željeli smo pobjedu i nismo bili zadovoljni remijem. No kako je krenula utakmica mogu reći da smo odigrali sjajno poluvrijeme, izvukli ponos i hrabrost te okrenuli na 2:2. Sretan sam zbog pogotka koji nam daje sigurnost za budućnost. Ovo je bilo bitno poglavito na psihološkoj bazi, jer golovi u nogometu su najvažniji, pogotovo za nas napadače. To nam daje mirnoću. Sretan sam zbog Diega, jer je strašan igrač, ali nisam ja to otkrio. Bio je Zlatna kopačka dva puta i takvi ne zaboravljaju igrati u dva mjeseca. Bit će nam od velike koristi.

Forlan: Počeli smo dobro, ali oni su zabili iz prve prilike i sve se promjenilo. No kasnije se opet sve promjenilo uz ponos i želju. Ja se osjećam dobro, spreman igrati na bilo kojoj poziciji kako bih pomogao momčadi. Zadovoljan sam zbog pogotka, ali nadam se da će uskoro jedan od njih poslužiti u pobjedi. Danas možemo mirno ići kući, jer smo dali sve od sebe, a sutra krenuti u budućnost počevši od večerašnjeg drugog poluvremena.

Poli: Moramo krenuti od ovog preokreta. Ako nastavimo od drugog poluvremena možemo biti dobri. Stižemo iz vrlo negativnog trenutka u ludoj godini, ali možemo uspjeti. Možemo ponovno vratiti entuzijazam. Idemo naprijed i ne bojimo se nikoga. Pazzini? Sjajan igrač, uvjeren sam da će uskoro zabiti.

Nagatomo: Julio Cesar nas je na poluvremenu toliko napalio, ne možete vjerovati. Jednostavno nije htio izgubiti. Nikada ga nisam vidio takvog. Prenio je taj duh na svih nas. Još smo u drugom poluvremenu s ulaskom Sneijdera dobili oslonac u napadu. Ja osobno gledam utakmicu po utakmicu nastojeći držati maksimalnu koncentraciju.

Zanetti: Kako je krenulo mislim da je momčad pokazala karakter, pogotovo u drugom dijelu kada smo vjerovali do samog kraja. Oni su u dva napada zabili, ali Julio Cesar je na poluvremenu ispričao priču i bio je sjajan. Strašan govor. Ovu situaciju možemo promijeniti samo mi sami. Nismo pobijedili, ali remi nam daje psihološki poticaj. Ovacije izmjeni Cambiassa? Ako su tzv. senatori na terenu onda valjda postoji razlog za to. Valjda trener misli da smo korisni momčadi. Smatram da nismo krivi za ovu situaciju Intera. U karijeri mi nitko nije ništa poklonio i dosta mi je više ovih priča. Posljednjih mjesec dana bilo je previše poraza koji su boljeli svih. Zato sam se zahvalio navijačima na kraju utakmice, jer su nam bili od presudne važnosti. Bili smo prepuni ljutnje zbog negativne serije, ali zalaganje nikada nije došlo u pitanje. Oslobođenje nakon pogotka Milita bilo je golemo i sada gledamo naprijed.

Ranieri: Postajem dosadan, ali moram reći da smo opet kažnjeni iz prve prilike protivnika zbog manjka odlučnosti. Dobro smo počeli utakmicu, ali onda je stigao taj gol. Srećom u svlačionici imam prvake koji su se pogledali u oči i reagirali. Pokazali su ljubav prema ovom dresu, ustvrdili da im je Inter dao sve i da oni uzvraćaju istom mjerom. Crni oblaci nadvili su se ne samo nad mene, već i nad cijeli Inter. Predsjednik je bio jasan, sve nas je prozvao i mene ne interesira Ranieri, ja pokušavam dati maksimum za momčad. Večeras smo dobili važan odgovor, vratili smo se golovima, ali ne samo to: ne predajemo se i nastavljamo se boriti. Forlan bek? Neću to uvijek od njega tražiti, jer on je prvi ili drugi špic, ali ponavljam da će uvijek igrati oni najspremniji. Danas je igrao na novoj poziciji i mislim da će biti sve bolji. Sneijder? Ili ga dižemo u nebesa ili ga bacamo u smeće. No ispravno je o takvoj klasi pričati i u dobru i u zlu. No moram napomenuti da se tek pronalazi nakon što prvi dio sezone nije igrao ili nije igrao gdje je trebao. Pomisao o ostavci na poluvremenu? Nikada, a imao sam na što i misliti. Da, osjećaji su bili snažni, ali nisam onaj koji bježi, uz momčad sam u dobru i u zlu. Igra postoji, ali glava ne? Važno je zajedništvo, pogotovo u glavama, jer u nogometu postoje trenuci kada sve izgleda crno. Momci su bili fantastični jer su na 2:0 izbacili toliki ponos i privrženost ovom dresu i dali su sve kako bi okrenuli rezultat. Kada sam dolazio predsjednik mi je rekao kako će ovo biti posebna godina nakon tolikih osvajanja u prethodnim. Zato mi je predložio ugovor na dvije godine i ja sam bio sretan. Sada ćemo vidjeti, ja bih želio ostati što je dulje moguće. Mi treneri smo kao supruzi, uvijek saznamo posljednji, ali osjećam povjerenje predsjednika i kluba. Žao mi je što se protestira protiv kluba i predsjednika u prvoje negativnoj sezoni nakon godina trijumfa. Mi moramo biti jači od toga, prihvatiti i pljesak i zvižduke. Treće mjesto? Mi sada moramo misliti na pobjedu.
2 thoughts on “Julio Cesar digao svlačionicu na poluvremenu

  1. nraguz

    Da, nismo ovako slavili negativan rezultat od poraza na Camp Nou! Sinoć sam gledo utakmicu s ocem i baš mu kažem kako je nevjerovatno da se radujemo bodu protiv Catanije – doma! Naslovi se čine tako davnima, isto kao što su se u vrijeme osvajanja porazi činili davnima. Jedostavno je bilo normalno biti prvakom Italije. Nadam se da neće postati normalno ne biti prvakom.

Odgovori