full screen background image

Ranieri: Moja situacija ne smije utjecati na momčad

Uoči utakmice 26. kola Serie A između Intera i Catanije press konferenciju je održao Claudio Ranieri…

Catania puno trči, kako vidite sutrašnju utakmicu?

Moramo zabiti kako bismo pobijedili, a to je nešto što u posljednje vrijeme ne uspijevamo. Catania je na krilima entuzijazma, igraju dobro, puna je kvalitetnih elemenata i stoga moramo biti jako, baš jako pažljivi.

Probali ste više sustava. Što sada?

Razumijem poantu, ali ako sada s 4-4-2 dobijemo četiri zaredom to ne mijenja puno, jer za taj sustav nemamo prirodne igrače. Recimo krila su morali glumiti Coutinho i Alvarez. Mi smo uvijek igrali i samo treba naći pravu točku.

Sneijder?

On mora biti slobodan igrač iza napadača.

Jeli postao problem?

Ne, to reći je pogrešno. Wesley ne igra svoj najbolji nogomet i zato ga moramo drugačije tretirati sada.

Svlačionica je uz vas.

To je ključno, jer problemi se rješavaju zajednički. Problemi postoje i da nije toga ne bih niti bio u Interu, ali svi smo željni to promijeniti. Bitno je da smo svi zajedno, a ovih dana to su pokazali svi igrači, klub koji je ostao uz mene i navijači koji su i s Bolognom sve do 89. minute bili uz nas. Moraju biti uz nas i sutra.

Oslonili ste se na senatore u ovom delikatnom trenutku?

Biram one koji po meni mogu napraviti razliku. Inter ima 11 pobjeda i 11 poraza od čega neke nezasluženo. Kada se nađem s kolegama pričamo o tome, nemamo baš ni sreće, ali moramo reagirati ponosom, odlučnošću i hladnokrvnošću. Možda bi trebalo igrati s mladima, ali za ovako nešto je potrebno i iskustvo.

Jesu li igrači pod mentalnim pritiskom?

Nesreća utječe na vas i zato navijače molim da sutra budu uz nas do kraja. U ovakvoj situaciji moramo ostati hladne glave.

Može li se Forlan, kao Milito prije par mjeseci odjednom trgnuti?

Da, jer vidim to u njemu.

Tri razloga zašto Inter više ne zabija?

Malo odlučnosti s kojom ponekad ulazimo u utakmice, nesreća i manjak mirnoće. Ne može sve biti idealno, ali ako analiziramo utakmice u svakoj smo imali prilika za zabiti. Ne kažem to da bih obranio svoj rad, ali ne ide nam ništa.

Jeste li izmislili nešto kako bi motivirali momčad?

Sve sam probao, ali nema lijeka. Samo upornošću možemo izaći iz ovog, ne predajemo se i ne želim da se momci predaju. Moramo biti slobodni i navijači to moraju razumjeti te nas nositi svojom podrškom.

Nakon pet poraza vjerujete li više pojedincima ili momčadi?

Momčadi. Sutra moramo igrati kao da nam je posljednja utakmica u životu, ne zbog mene: sutra je finale. Imamo problema i moramo ih preskočiti.

Znači bojite se otkaza?

Ne, imam punu podršku kluba. Želim napraviti dobro i želim momčad osloboditi bilo kakvih utjecaja. Ne osjećam se na ispitu jer sam momčad preuzeo u puno goroj situaciji nego je sada. Bili smo stjerani u kut. Optimist sam bio i tada.

Što je sa Stankovićem, nije pozvan?

Nije bio pravi na treninzima i odlučio sam ga odmoriti. Zato što se bunio? Da, bunio se u Napulju da stalno mijenjam iste igrače, ali on nije niti igrao puno ove sezone, tako da on nije jedan od tih istih igrača.

Koliko je važno pobijediti u Ligi prvaka?

Bitno je samo dobiti, jer to donosi moral koji inače u teškim trenucima ne možeš naći. Za razliku od priča ja nikada nisam vidio Inter koji se predao. Moram pronaći pravi sustav i ako sam dosad igrao s dvije špice i polušpicom onda znači da želim napadati. Problem je ovog trenutka gol i nepažnja u obrani.

Nedostaje glava, noge ili kvaliteta?

Glava, jer kada smo dobijali vidjeli smo da noge i kvalitetu imamo. Sada trčimo, ali loše zbog nervozne želje da nešto napravimo.

Kako je Nagatomo?

Malo umoran od puta u Japan.

Koliko je bio važan sastanak s Morattijem?

Bio je to uobičajen sastanak, jer čujemo se bar jednom tjedno. Dao mi je podršku.

Kako vam se čini “prekid” Juventusa i Milana?

Talijanski nogomet, nikada se neće promijeniti. Ne znam o “prekidu”, jer kada sam ja bio u Juventusu bilo je drugo rukovodstvo.

Juan je među pozvanima?

To mu je nagrada za odličan rad na treninzima. Nije još spreman za igru, ali želio sam ga nagraditi.
4 thoughts on “Ranieri: Moja situacija ne smije utjecati na momčad

Odgovori