full screen background image

Cambiasso – Budućnost Intera

Esteban Cambiasso je jučer povodom produljenja ugovora s Interom održao konferenciju za novinare.

Cambiasso je među ostalim rekao: “Ovaj ugovor znači puno više nego kada te klub kupi. To znači da si pokazao da pripadaš tom klubu, da si do ovog trenutka zadovoljio. A to opet znači puno više nego kada te klub dovodi. Tada je to samo oklada, rizik.”
O Interu: “Svaki igrač dobro zna gdje dolazi kada dolazi u Inter. Inter je veliki klub s najvišim ciljevima. Ktome sada u Interu postoji veliki projekt i to me uistinu veseli i uzbuđuje, pogotovo kada znam da mogu biti dio toga. Odnos Intera i mene je enormno uzajamno poštovanje.”
Najdraži golovi: “Moji najdraži golovi u Interu su onaj protiv Milana, Romi u finalu Kupa, ali poseban je onaj u Firenci nakon odlaska Giacinta Facchettija. Ipak nadam se da još niste vidjeli najljepše golove i najbolje utakmice Cambiassa u Interu.”
Zatim se prisjetio svog najvećeg idola: “Fernando Redondo je za mene jedini. Ne mislim da sam još dostigao njegovu razinu, ali to nije ni bitno. Na vama je da nas uspoređujete kada završim karijeru, ali bez obzira on za mene ostaje najveći. Imao sam sreću u životu da treniram i igram sa svojim idolom.”
O želji da bude Interov kapetan: “Ne, Javier Zanetti biti će kapetan i 2014.”
Jeli ikada mislio napustiti Inter: “Uvijek sam bio jasan. Za ovo produljenje nije bilo pregovora, a to vam dovoljno govori.”
Osjeća li se Cambiasso već sada trener na terenu: “Ne, imamo svog trenera, njegovog zamjenika, a mi smo samo igrači. Naravno da komuniciramo na travnjaku, ali na nama je da provodimo ideje trenera u djelo, da mislimo na terenu. Za budućnost ne znam, ne isključujem mogućnost da postanem trener, to mi se sviđa.”
Zašto brije glavu: “Glavu sam obrijao prvi put u Realu kada smo osvojili Ligu, potom sam pustio kosu i takav stigao u Inter. Kada sam počeo osvajati s Interom onda sam se ponovno ošišao. Bože daj da nikad više ne vidite moju kosu, jer to bi značilo da Inter osvaja trofeje.”

Paollilo: “Esteban je iznimno važan igrač za nas, napisao je jedne od najljepših stranica naše povijesti i pistati će ih još. Drago nam je da smo potvrdili igrača koji je stup naše budućnosti.”

Mourinho: “Novi ugovor nije samo nagrada za ono što je igrač napravio u prošlosti, već uvjerenje da će biti jednako sjajan i u budućnosti. Svi znamo što može Esteban. Mislim da je u najboljem trenutku dosadašnje karijere i da se još razvija. Inter je napravio pravu stvar produljenjem ugovora, jer Cambiasso je budućnost kluba. Esteban je daleko najbrži igrač kojeg sam ikada vidio. Mislim u mentalnom smislu.”
Preveo i uredio: nraguz
10 thoughts on “Cambiasso – Budućnost Intera

  1. fanatico

    prvo da te pozdravim materazzi…jer mi se čini da si novi kod nas. Dobro nam došao i budi aktivan kako bi imali što više mišljenja o događanjima oko našeg kluba. SDvakako jedan vrhunski stoper i veznjak a sve drugo se može dotjerati ili ukomponirati sa nezvučnim imenima. Ova dva igrača treba platiti koliko god je potrebno, ali moraju biti veliki i provjereni igrači.

  2. materazzi

    IAKO SAD NIJE TEMA VOLIO BIH AKO JE IKAKO MOGUCE DA STO VISE POJACANJA BUDU TALIJANI STRAH ME PORTUGALACA I BRAZILACA MISLIM DA SU TU ZBOG NOVCA JEDINO I NEMOGU VOLITI KLUB KAKO BI TREBALI CAST IZUZETCIMA

Odgovori