full screen background image

Zanetti: Sve za Inter

Kapetan Intera Javier Zanetti danas je dao intervju Sky Sportu 24…

Jeste li razgovarali o ovom negativnom periodu?

Jesmo, između sebe i sa trenerom. Svjesni smo situacije i želimo iz nje izaći zajedno kako bismo napravili dobre stvari u Ligi prvaka.

Kako ti objašnjavaš ovo?

Osim utakmice u Rimu gdje nismo niti izašli na teren sve druge su mogle završiti drugačijim ishodom. No dogodilo se da smo sve izgubili i to nije užas samo zbog tablice, već je poremetilo naš mir. Sada imamo obavezu dati sve od sebe do kraja.

Nakon toliko naslova stigao je negativan period?

Takav je život. Problemi se rješavaju najbolje kada je najteže. Mi smo odgovorni i vrlo nam je jasno što nam se događa. Ono što smo napravili u sedam godina je nezaboravno, ali to ne znači da živimo u prošlosti. To su mislili i lani pa smo osvojili Kup koji se također itekako računa kao 15. trofej u velikom nizu. Ove je godine ovako, ali mi tražimo izlaz.

Odlazak Thiaga Motte kao glavni uzrok i dokaz gašenja legendarne momčadi?

Ne bih rekao. On je izabrao svoju sudbinu. Odluke se donose u dvoje, a iako je klub želio da ostane on je izabrao drugo. Treba to poštovati, a nema sumnje da smo izgubili jako bitnog igrača.

Kako si proživio promjenu četiri trenera nakon Mourinha?

Nemojte zaboraviti da je Mourinho također sam izabrao otići. Došao je Benitez s kojim smo uzeli dva naslova, svi smo bili uz njega. Ali onda je izletio s onim izjavama, kao da je i on sam želio otići. Stigao je Leonardo, vratio nam entuzijazam i imali smo strašan nalet, ali nažalost ostali smo tek drugi. Kasnije je i on sam otišao. Dakle jedini koji je smjenjen bio je Gasperini. Njega u tako kratkom vremenu nismo mogli shvatiti i stigli su porazi. Nakon njega došao je Ranieri. Vrlo iskusan i inteligentan trener koji nas je znao sakupiti i krenuo je novi zalet nakon kojeg smo nažalost opet pali. Sve je to dio ove čudne sezone u kojoj nas rezultati ne maze. No ovako je možda najbolje da riješimo sve probleme iako ne kažem da ih se neće pojaviti još dodatnih do kraja sezone. Moramo se nositi s time, pokušati griješiti što manje kako bi Inter mogao dati maksimum. A ako se pokaže da nakon sedam godina ova bude prva sušna onda će predsjednik Moratti znatno uložiti, reagirati i željeti još naslova.

Priča se da je Marseille odlučujuć za Ranierija?

Odlučujuć je za sve nas.  Svi smo svjesni gdje smo i svi smo uz trenera. Ne kažem samo zato što nam je trener, nego i zato što mi sami želimo izaći iz ove situacije.

Jesi li očekivao proteste navijača?

Malo me iznenadilo, ali to je dio našeg posla. Svak od nas mora davati sve od sebe. Ponekad uspijevamo, a ponekad i ne. No kada izađeš na teren nosiš veliku odgovornost i moraš dati maksimum za svoju momčad. A onda postoji navijač koji nakon sedam godina slavlja kaže sam sebi da se može dogoditi ovakva godina, a postoji i onaj koji se pita kako to da smo ovako ili onako stajali na terenu. Svaki od tih stavova moramo poštovati jer i oni žele samo najbolje za Inter. Mi moramo naći način da zadovoljimo njihova očekivanja.

Osjećaš li se ti prozvan kada se poziva na smjenu generacija?

Pa naravno, osjećam se prvim prozvanim, jer uvijek sam bio odgovoran, a ktome sam i kapetan ovog kluba. U karijeri mi nitko ništa nije poklonio. Prva stvar koju sam rekao Ranieriju na upoznavanju bila je: “Treneru, ja sam tu da pomognem. Nije bitno jeli to na terenu, na klupi ili na tribini.” Ali ako Inter smatra da moram igrati baš svaku utakmicu onda valjda postoji razlog. Ne želim sada nikakvo priznanje, jer i kada smo osvajali ja sam radio isto što i sad, a naslovi koje smo zajedno osvajali su bili dovoljne nagrade. Svak mi može govoriti što hoće, ali ja ću s terena uvijek izaći uzdignute glave jer znam da sam dao baš sve od sebe za Inter.

Što možemo očekivati do kraja?

Moramo se vratiti mjesec dana unatrag kada smo imali kompaktnost i ravnotežu, te zajedno kao jedno krenuti naprijed.

Kako odgovaraš na kritike ovih dana?

Mi mislimo na sebe i neka svi pričaju. Puno je kritika u ovom trenutku, ali mi se svi poznajemo i dobro znamo da kada Inter izgubi postoji veliki interes za kritike. Zato moramo gledati naprijed, jer Inter kao klub, zbog svoje slavne povijesti nadilazi sve to i ako mi budemo gledali naprijed Inter će biti još jači.
6 thoughts on “Zanetti: Sve za Inter

 1. nraguz

  Velik, veći, najveći!

  Kada interisti pjevaju “C’e solo un capitano” onda je to doslovno!!

  Zamisli, čovjek koji je u ovim crnim danima unatoč godinama uvijek ponajbolji na terenu se osjeća prozvanim. Čovjek koji je tu 17 godina spreman je na tribinu…

  No Comment!!!!

 2. nerazzurri

  ma znaju ljudi ko ce nas malo ohladiti od strasnog poraza u petak, znaju na koga smo svi interisti slabi, i jos pricica o malom filipu…nadam se da ce to okretanje strane dati mir da u marseju napravimo dobar rezultat…

Odgovori