full screen background image

Prvi derby sljedeće sezone u SAD-u

Jose Mourinho danas je u La Gazzetti dello Sport ostavio opširan intervju u kojem je ponovio sve ono što je govorio u posljednje vrijeme, odnosno nakon utakmice s Manchester Unitedom. Potvrdio je ono o čemu je razgovarao s predsjednikom Morattijem: želi smanjenje broja igrača u seniorskoj momčadi, prilagodbu trening kampa u Appiano Gentileu, četiri vrhunska igrača, te priključivanje još nekoliko juniora prvoj momčadi. U tom slučaju bi se, kaže, moglo odmah računati na osvajanje Lige prvaka.
Trener Intera u petak leti za Los Angeles gdje će ispitati uvjete za ljetne pripreme Intera. Naime, poznato je kako se Inter za sezonu više neće pripremati u Brunicu u južnom Tirolu, već u SAD-u.
Isto tako, CAA Sports, američki organiztor sportskih događaja potvrdio je ljetni turnir pod imenom World Football Challenge na kojem će uz Inter nastupati Los Angeles Galaxy, Club America (Meksiko), Chelsea i Milan. Igra se po NBA sistemu, utakmica svaka dva-tri dana, na različitim mjestima, u potpuno različitim klimama. Inter započinje turnir 19. srpnja na stadionu Stanford fakulteta u prohladnom Palu Altu (predgrađu San Francisca) protiv Club Americe. Potom 21. srpnja na suncem okupanom Rose Bowlu u Pasadeni (Los Angeles) igra protiv Chelseaja, da bi turnir završio 26. srpnja u pravim ljetnim uvjetima sparnog bostonskog Foxborougha derbijem protv Milana.
11 thoughts on “Prvi derby sljedeće sezone u SAD-u

  1. stefi

    Bitno je ono kaj Mourinho je razgovarao i traži od Morattija, smanjenje broja igrača, četri vrhunska pojačanja na pozicijama di smo tanki i priključenje talentiranih mladih igrača (dečki kaj je s onim klincem brazilcem kojeg smo kupili prije 2 godine za 10 mil.eura, ove godine ima 18 i može igrati u serie A). Te uvjete Moratti može ispuniti i onda ne mora iste sezone ali smo glevni favoriti za scudetto i ligu prvaka. Usput ime neko kakvih podataka o našem novom stadionu o čemu je bilo natpisa prošle godine (Talijani su kandidati za EURO). Kolumnisti bi mogli i o tome nešto napisati. Trenutno do kraja prvenstva me najviše brine odnos Mourinhi i Moratti nadam se da pušu u isti rog.

  2. fanatico

    opet je sve zamrlo oko stadiona i nigdje se ne spominje. To je Moratti prošle godine najavio u jednom razgovoru ali od tada nema vijesti. Taj mladi brazilac će imati sada tek 17 a ne 18 godina, tako da ga tek na godinu možemo očekivati u sastavu a zove se Cutinho i igra prednjeg veznog. Pozicija za koju mi trebamo godinama pravog igrača.

  3. fanatico

    samo treba imati strpljenja i Mourinho će od njega napraviti velikog igrača. Mogli bi za 2 godine imati 4-5 igrača u početnoj postavi sa 20-ak godina. Mario i Santon već jesu gotovo standardni, pa taj Cotinho…još će Mou bar dvojicu pripremiti juniora.

Odgovori