full screen background image

Ranieri: Zanima me kako ćemo reagirati

Uoči utakmice 20. kola Serie A trener Intera Claudio Ranieri održao je press konferenciju u Appiano Gentileu…

Lecce je s Cosmijem znatno promijenio stil, posebno što se razvoja igre tiče. Što možemo očekivati?

Teško je reći, jer Cosmi je donio i veliku odlučnost. Di Michele je zabio šest golova isto kao Milito. Tu su još Muriel i Cuadrado. Teško je to gostovanje i morat ćemo igrati dobro.

Zabrinjava li poraz od Napolija?

Ne, ali zanima me kako ćemo reagirati. Uvijek imamo snaga da se dignemo. Svi smo vidjeli kako smo pali u Napulju, a sada moramo nastaviti s pobjedama u prvenstvu da bismo imali što više bodova.

Jeste li zaista izvrijeđali Celija?

Ne, baš suprotno, mislim da će Celi izvući pouke iz onog što sam mu rekao.

Nema Motte: jeli zaista ozljeđen ili na njega utječe situacija s menadžerima?

Ne, ni danas ni jučer nije trenirao bilo bi vrlo nekorektno prema ostalima da ga pozovem za ovu utakmicu. Kad bih morao odgovoriti svim menadžerima, braći i drugima moramo bih otvoriti one vražje Facebooke ili Twittere.

Mogu li navijači biti sigurno da će ostati?

Ja sam uvijek govorio da on želi ostati. Navijačima poručujem da se malo strpe.

Ranije odigravanje utakmice Juventusa i Udinesea pomaže Interu?

Možda, ali ja želim momčad koja nije uvjetovana ničim. Želim savršen stroj koji se bori za sve ciljeve. Ali jasno je da neke stvari mogu utjecati na predstave.

Sutra možete doći do osme uzastopne pobjede u prvenstvu čime biste izjednačili Mourinhov rekord. No za razliku od njega Vi ih ne čekate u garaži?

(Smijeh) Da, to stvarno nisam nikada napravio.

Jeli pravi trenutak da Inter krene svom snagom?

Vidjeli ste kako se oporavlja Sneijder. Kada se vrati Forlan onda ćemo definitivno shvatiti koliko bolji možemo biti. S njime, Chivuom i Stankovićem imamo odličnu momčad. Želimo preokrenuti prvenstvo i nadam se da više neće biti prepreka prema onom najljepšem. Nadam se da će se praktičnost spojiti s ljepotom kako bi nam dali dodatnu kvalitetu.

Ne treba li se Sneijder još i mentalno vratiti vidjevši nervozu protiv Napolija?

Mah, u drugom poluvremenu je pokazao što može. Ja vjerujem Wesovoj volji i mislim da će za Ligu prvaka biti u top formi.

Kad biste mogli birati jedno pojačanje koga biste izabrali?

Pričekajmo malo i onda ću vam reći tko dolazi ili tko odlazi. Ja radim s ovim dečkima i nastojim izvući maksimum kao što treba svaki trener.

Savjet Castaignosu i Coutinhu?

Kad sam ja bio mlad nije bilo duge klupe. Otišao sam Liedholmu da mu kažem kako želim otići, a još sam tu. Život postavlja prepreke, zato treba izabrati.

Hoće li Poli biti u vezi?

Neću vam ništa reći.

Imate li poseban plan za Ligu prvaka ili ćete raditi na psihičkoj pripremi?

Imat ćemo dva tjedna za raditi. Nastavljamo raditi i s onima koji nisu ispunili očekivanja. Želimo i njih dovesti na maksimum do tada.

Kada će se vratiti Stanković?

Zavisi o tome koliko će marljivo raditi. Do sada radi izvrsno i sutra ćemo vidjeti reakciju na današnje oblačenje kopački. Sve procjene se rade dan po dan.

Ako sutra pobjedimo to su tri boda na tablici, a serije su samo dio statistike.
2 thoughts on “Ranieri: Zanima me kako ćemo reagirati

Odgovori