full screen background image

Ranieri: Mijenjao bih se za utakmicu s Laziom

Nakon poraza Intera kod Napolija i ispadanja iz Kupa u četvrtfinalu izjave su dali Andrea Ranocchia, Diego Milito, Luca Castellazzi i Claudio Ranieri…

Ranocchia: Da nam je sudac dao čisti jedanaesterac kod 1:0 možda bismo usmjerili utakmicu u drugom smjeru. No nije bilo tako, Milito je odlično poslužen, ali potegnuti i Celi nije vidio, bio je predaleko. Inter je bio dobar, ja sam zadovoljan kako se razvijam što se tiče forme. Ja u Napoliju? Medijske izmišljotine.

Milito: Odmah sam znao da je jedanaesterac čist, jer sam bio u prednosti nad protivnikom i ja se ne bacam samo tako. Igrali smo dobro, pogotovo u drugom poluvremenu. U prvom smo nastojali držati Napoli što dalje. U drugom dijelu veliki Inter, ali teren je tako presudio.

Castellazzi: Činio se čist jedanaesterac, a stoga i prekršaj za crveni karton. Dvije odluke, jedna dosta čista, ona za Cavanijev jedanaesterac i druga koja je bila jednako tako jasna, ali nije svirana. Smatram da su te odluke direktno utjecale na rezultat. Ove godine nemamo sreće s Napolijem, nadam se da je to samo slučajnost. Inače, utakmica je bila na visokom nivou. Ljuti smo, jer smo željeli ići dalje. Osobno sam dao svoj doprinos, ali nije bilo dovoljno. Istina, nisam obranio jedanaesterac, a drugi gol ni ne računam. Žao nam je jer rezultatski kontinuitet nam je ključan, pogotovo u natjecanju u kojem smo posljednjih godina bili protagonisti. No treba prihvatiti presudu na terenu. To znači da se moramo koncentrirati na druga natjecanja u kojima još sudjelujemo.

Ranieri: Bila su dva čista jedanaesterca, samo je jedan viđen i to je odlučilo utakmicu. A bio je i crveni karton Maggiju zbog prekršaja posljednjeg čovjeka na Militu. Istina je, na kraju utakmice sam pošao do suca kako bih mu izrazio svoje mišljenje. Šteta, jer smo igrali dobro, pogotovo u drugom poluvremenu. Strpljenje, tako je bilo i u prvenstvu: vidi se da nemamo sreće u slučajevima s Napolijem. U prvenstvu Rocchi, ovdje Celi. U prvom smo poluvremenu čekali Napoli, jer smo znali da su opasni iz kontri, ali smo se mučili u stvaranju igre i u našim kontranapadima. Stoga sam ubacio Alvareza na mjesto Obija i pokazalo se da smo u drugom dijelu igrali isključivo mi. Oni su iskoristili našu jedinu grešku na najbolji mogući način i to je presudilo. Sneijder? Oporavlja se brže nego smo mislili, ne zaboravimo da nije igrao dva mjeseca i mislim da će za par utakmica dostići maksimum. Na kraju prvog poluvremena je bio jako nervozan, ali rekao sam mu da se smiri, jer da će s Alvarezom moći više igrati. Tako je i bilo i u drugom je poluvremenu Sneijder bio fantastičan. Bio je inteligentan i poslušao je trenera. Na kraju provg poluvremena je bilo previše nervoze, a i Sneijder je napravio ružan start. Uvjeren sam kako će Wesley na oglede Lige prvaka stići u top formi. U nedjelju sam rekao kako smo igrali loše, ali dobili smo. Danas smo igrali dobro, ali izgubili smo. Draže mi je ovo prvo. Odlučujući trenutak? Motta igra puno s loptom, daje geometriju momčadi i odigrao je odlično u Napoliju tako da mu greška može stati. Posljednja utakmica u crno-plavom? Ja se iskreno nadam kako ne ide, bio je spreman igrati, uvijek daje sve od sebe, čak i na treningu. Vjerujem i nadam se da ostaje, za nas je važan igrač. Alvarez? Dobra utakmica, s više želje i odlučnosti nego protiv Lazija. Stvarao je prilike, dijelio lopte i nedostajala mu je još jednom drskost pred golom. Dogodilo se već u derbyju, iako je ovaj put tijelo htio zagraditi loptu, ali je zato izgubio pravu ravnotežu za udarac. Poraz nakon dvije titule? Istina je, ali moramo odgovoriti na terenu, jer vjetar odnosi sve riječi. Mislim da smo pronašli naš identitet i odmah ćemo se vratiti pobjedama iako nas u nedjelju očekuje opaka utakmicu protiv Leccea koji nikome ne poklanja ništa.




Odgovori