full screen background image

Ni na nebu, ni na zemlji

Ni na nebu, ni na zemlji

Čekao sam kao i Ranieri. Već dugo naš trener govori kako će prvu crticu podvući kada završi prvi dio sezone. Pobjedom protiv Lazija to se i dogodilo…

U sezonu smo krenuli rookie pogreškom. Uprava je dovela trenera koji ima samo jednu nogometnu filozofiju. Ne mora to biti loše, ali loše je to što je predsjednik Moratti tom istom izabraniku nametnuo svoju filozofiju. U tom mixu Gasperini se nije snašao. Prvo je gurao svoje, pa neuvjeren probao ono što su mu naredili. Nije išlo i pokazalo se da su skeptični navijači bili u pravu – nije ga trebalo niti dovoditi.

No ta greška će nas vrlo vjerovatno koštati sezone. Lani je bilo slično, iako su situacije bitno različite. Benitezu nije doveden nitko, a ozljede su se redale (naravno, ostaje upitno koliko je sam Španjolac svojim metodama tome kumovao). Ovaj put je “Leonardo” doveden puno ranije, u liku velikog gentlemana, ali i losera Claudia Ranierija. Nije krenuo furiozno kao Brazilac, ali dokazao je kako je odličan trener, kako ima svoje metode i plan. Od borbe za opstanak Inter se u samo mjesec dana bori za Ligu prvaka, nadam se čak i naslov. Mene je osobno kupio, jer držao se rečenog. Njegovim dolaskom Inter je nastavio igrati loše, a on je ponavljao kako prvo treba vratiti fizičku formu – koju je Gasperini očito zgazio – pa će tek onda raditi na igri. Priča mu kod mene nije baš pila vodu. Nisam vjerovao, a posebno me zabolio poraz od Juventusa uz očajnu fizičku prezentaciju.

Upravo se u posljednje vrijeme pokazalo kako je Mister imao pravo. Forma se uzdigla, a u međuvremenu je izabrao (pronašao) i sistem koji odgovara igračima. Uvijek sam više cijenio trenere koji svoj sustav podređuju igračima, a ne obratno kao što je bilo kod Gasperinija. Prava igra nam je još daleko, iako smo nekoliko utakmica igrali i lijepo. Međutim ono najbitnije, rezultati su tu i ja sada slijepo slijedim trenera.

A što je s igračima? Pojačanja se niti ove sezone ne mogu baš krasiti tim epitetom. Jonathan već ode, Alvarez nema kontinuitet, a Forlana nema… točka. Tko je tu kriv ne znam. Mislim ipak više uprava nego Gasperini. Ne možemo sad njega kriviti za sve.

Aktualan je odlazak Thiaga Motte. Kada igram PES ili FIFA-u Thiaga Mottu ili odmah prodam ili mi sjedi na klupi. Upravo zato ja ne radim u stvarnom nogometu. Motta je u stvarnosti bitan kotač Ranierijevog Intera, čovjek koji drži obranu, omogućava kontre, a nerijetko stvara i zabija. Konkretno i Cambiasso uz Mottu daje puno više. Nadam se da će ostati. Ili ako ode da odmah nađemo sličnog ili naravno još boljeg igrača.

Najčešće pitanje koje sam postavljao sebi ovu polusezonu bilo je što bi bilo da je Ranieri bio prvi pick na Morattijevom draftu prošlog ljeta. Gdje bismo bili? Možda na vrhu, a možda i ne. Možda je stigao u pravo vrijeme, bio onaj šok koji je probudio cijeli klub iz letargije u koju smo zapali nakon pokorenja svijeta. Trenutno nismo na nebu, ali srećom više ni na zemlji i ostaje nam samo nadati se da možemo do kraja. Tko zna, možda se na kraju pokaže kako je Gasperini bio pravi potez uprave.
Odgovori