full screen background image

Moratti: Važno je čuti vaš glas

Predsjednik Intera Massimo Moratti također se izravno obratio koordinatorima Inter Clubova na godišnjem sastanku CCIC-a…

“Uvijek je zadovoljstvo naći se ovdje, svake godine. Važno je čuti glas koordinatora Inter Clubova kako bismo vas razumjeli i bili još bliži navijačima. Inter Clubovi su u porastu, kako u Italiji tako i u inozemstvu i to me jako veseli. Hvala vam na podršci, zajedno se možemo još više razvijati.”

“Ranieri? On je predivna osoba, izravna, razumna i ostavlja strašan utisak na mene, ali i na igrače. A uz to što je uistinu jedna prekrasna osoba stižu i rezultati, dakle (smijeh)…”

“Prijelazni rok? Smatram da ova momčad ima još za dati. Naravno, uvijek je dobro dodati malo svježe krvi, ali kada se igra dobro ni to nije baš jednostavno. Pogledajte, nama u biti prosjek starosti diže samo Zanetti, a on je recimo fizički najspremniji igrač kluba. Stoga tražimo nekoga tko će doći i učiti od ovih prvaka, tko će ih jednog dana zamijeniti. To neće biti lako, jer ovo je jedna vrlo ozbiljna skupina ljudi. Bili su u stanju krenuti ispočetka, impresionirali su me isto kao što su impresionirali Ranierija. Moramo znati ubacivati nove igrače, moraju shvatiti ovaj ambijent, živjeti s pobjedama i porazima. Radimo, gledamo zanimljive stvari, pogotovo u Južnoj Americi. Kupili smo mladog braniča (Juana) koji će biti posuđen kako bi skupio iskustvo za budućnost. U veznom redu imamo spektakularne Zanettija i Cambiassa, Thiago Motta koji je sjajan i jako tražen. Vidjet ćemo što on želi, ali što se mene tiče nije na prodaju. Tevez? Neću o njemu, jer svak ima svoje mišljenje. Mislim da smo u tom pogledu napravili sve u interesu Intera i ničeg nekorektnog tu nije bilo. No cifre su došle do nevjerovatnih visina prema onome što sam danas čitao u novinama. Ako se brojevi za devet dana vrate na one od neki dan onda ćemo opet poslati ponudu.”

“Neobjektivan odnos medija prema Interu? Znam, tako je, ali mene na kraju zanima samo što misle navijači. Prijenos protiv Milana (Sky) je bio nevjerovatan, baš sam o tome pričao sa sinom. Možda smo stvarno toliko antipatični, ali nije normalno da nas uvijek tako tretiraju. Kada sam došao u Inter te su me stvari smetale, ali sada me uistinu baš briga. Istina je da na TV-u ne postoji interes za one navijače koji prate i vole svoj klub van svih nereda o kojima čitamo po novinama i stvarno ne znam za što moramo odgovarati i plaćati. To me malo ljuti. Izgred uoči susreta s Genoom u Kupu (sukob policije i navijača Genoe) ozbiljan je kao takav, ali nema nikakve veze s nama, niti s klubom niti s našim navijačima. Ja bih to tretirao drugačije, ali s druge strane ja nisam vlasnik niti jednog medija.”
Odgovori