full screen background image

Ranieri: Poručujem navijačima borit ćemo se za svaku loptu

Ovo su bile rijeci Ranierija na press konferencije uoci velikog derbija sa Milanom:

“Derbijii su uvijek velike i posebne utakmice, nije bitno na kojoj poziciji se nalazi neka ekipa. Ovakve utakmice su izuzetno vazne navijacima, igracima i citavoj javnosti generalno. Spremni smo za utakmicu sa Milanom, oni su pobjednici lige prosle godine i sada se nalaze na prvoj poziciji. Izuzetno ih respektiramo, ali probati cemo ih pobjediti, jedino sto je bitno je da se sutra nekako proba uzeti tri boda. U slucaju da sutra pobjedimo vracamo se u kombinacije za sami vrh, a i jos jedna vazna stvar da ce Milan izgubiti vazne bodove. U slucaju da izgubimo utakmicu vracamo se gdje smo bili ali cemo i dalje imati vremena se boriti i uhvatiti prikljucak sa vodecim ekipama.”

Ranieri je imao poruku za sve navijace Intera:

“Navijaci mogu biti sigurni da cemo se boriti za svaku loptu, nadam se da ce to biti derbi u kojemu ce moci uzivati. Sve ovo radimo kako bi navijace ucinili sretnim, neka najbolja momcad pobjedi. Inter i Milan su medju najvecim ekipama na svijetu normalno da je paznja cijelog svijeta usmjerena prema ovoj utakmici. Stvarno je fenomenalno da nas cijeli svijet gleda i da nas nasi navijaci podrzavaju. Ova utakmica je izuzetno vazna, ali donosi i odredenu odgovornost sa sobom.”

Nakon toga Ranieri je upitan hoce li se derbi odluciti u veznoj liniji:

“Vezni red je uvijek bitan cimbenik za dobijanje meca, zbog toga morate uvijek imati najbolju strategiju i igrace u toj liniji kako bi poboljsali sanse za pobjedu.”

Ranieri je upitan o fizickoj pripremljenosti igraca u prvom redu Julia Cesara:

“Za sada se cini da je njegovo stanje u redu, nadamo se da ce tako i ostati, no uvijek postoji i doza zabrinutosti kada je rijec o takvim problemima.”

Trener je upitan o Sneijderu koji ce sutra igrati?

“Koliko minuta ce igrati? Ne znam posto nije dugo igrao, ali s njim je sve uredu isto kao i sa Chivuom i Forlanom. Zao mi je zbog Stankovica, ponovno je osjetio bol u tetivi, izgledalo je kao da ce svi biti spremni za utakmicu tako da mi je uistinu krivo zbog njega.”

Ranieri je ukazao na ono sto bi trebali paziti sutra:

“Moramo biti izuzetno oprezni i paziti se nakon nasih napada, zbog toga sto imaju sjajne igrace, odnosno odlicno igraju na kontra-napade.”

Izvor: inter.it
Odgovori