full screen background image

Ranieri: Brojevi sada gode

Nakon “petarde” Intera protiv Parme u 17. kolu Serie A protagonisti za mikrofonima su bili Marco Davide Faraoni, Javier Zanetti, Esteban Cambiasso, Diego Milito, Giampaolo Pazzini, Yuto Nagatomo, Thiago Motta, Andrea Poli i Claudio Ranieri…

Faraoni: Ovaj je gol odraz svog mog rada i odricanja od kada sam bio dijete. Ide mom ocu koji me prati na treninzima od samog početka i cijeloj obitelji koja je uvijek uz mene. No ipak je najvažnije da smo danas pobijedili. Igrali smo sjajno, ali najsretniji sam jer se Milito totalno odblokirao. Mješavina nas mladih s ovakvim igračinama nešto je prekrasno. Alvarez? Samo ga je trebalo malo pričekati. Scudetto? Idemo dan po dan, sad mislimo samo na derby.

Zanetti: Čini mi se da sam više pljeska dobio za autogol nego kada zabijem na pravu stranu (smijeh). Šalim se, presretan sam što smo godinu počeli na ovaj način. Bila je nepoznanica u kakvoj smo formi i mislim da smo odgovorili na terenu. Zadovoljni smo predstavom i sada s pogledom na tablicu čekamo i nastavljamo našu misiju. Povratak ozljeđenih problem Ranieriju? Lijepo je kada se svi vrate, jer stižu ključne utakmice i treneru će biti bitno imati sve na raspolaganju. Milito i Pazzini? Večeras su se kretali fantastično i dokazali svoju važnost za ovu momčad.

Cambiasso: Pristup je bio pravi, momčad je bila odlučna. Zabiti odmah daje mirnoću, a protivniku donosi nervozu i od tada je utakmica za nas bila spust. Nastavili smo gdje smo stali u prošloj godini. Derby? Još dan-dva možemo uživati u napravljenom. Izašli smo iz teške situacije, bili smo dobri u ignoriranju svega što se o nama pričalo, svjesni koliko smo jaki. Alvarez? Pokazao je što može: ima asistenciju, šut, bio je agresivan bez lopte, kompletan je i inteligentan igrač. Imao je samo nesreću što je došao u Inter u trenucima poteškoća.

Milito: Sretan sam najviše zbog pobjede. Prva utakmica nakon pauze nikada nije lagana, ali mi smo odigrali veliku utakmicu. Napadači prolaze kroz periode. Mi se nadamo kako ćemo nastaviti zabijati do kraja. Uvijek se trudim za momčad, a ako dođu golovi tim bolje. Zahvaljujem se svima koji su me podržavali. Radim uvijek za momčad. Čestitke Piquea? Imam sjajan odnos s njim i gode mi njegove pohvale. Nama neće biti lako ponoviti ono od prije dvije godine, ali nadam se da griješim. Tada je sve išlo, ali probati ćemo, svaki dan radimo kako bi se borili na svim frontovima. Fizički i psihički sam dobro i to je najvažnije. Napadači prolaze kroz pozitivne i negativne periode, to je tako. Tevez? To će odlučiti klub, pitanje za Brancu i Ausilia. Igrao sam s njim i svaka momčad u kojoj igra ima dodatno oružje. Alvarez? Trebao se malo prilagoditi, došao je iz drugačijeg nogometa, ali veliki je igrač, ja vjerujem u njega. S Lecceom i danas je bio sjajan.

Pazzini: Diego je jako inteligentan igrač, nevjerovatno je koliko se kreće. Lako je igrati s njim. Kada oboje zabijemo je prelijepo – krasna večer. Pogriješio sam kod jedne Rickyjeve lopte, ali poslije sam se iskupio. Gol maskira neke stvari i stalo mi je do toga. Moram još popraviti formu. Sada slijedi ključni period sezone. Sretan sam što trener vjeruje u mene. Tako je lakše igrati dobro. Sin? Zasad je pravi anđeo, samo jede i spava.

Nagatomo: Sretan sam što smo 2012. započeli na ovakav način. Kao braniču bitno mi je da nismo primili gol. Imali smo odličnu ravnotežu danas, a nadam se da će forma još rasti. Faraoni? Važno je da se pojavljuju mladi igrači, a on je zaista sjajan. Derby? Ako zaigram biti ću prvi Japanac u povijesti derbyja.

Thiago Motta: Pobijedili smo odigravši vanserijsko prvo poluvrijeme. Sada derby, teška utakmica s teškim protivnikom. Moramo se dobro pripremiti. Ne vjerujem da je presudan, uvijek se radi o samo tri boda. Oni su velika momčad, bore se za naslov, a mi trenutno za neke druge stvari. Oni su favoriti. Pravi Inter ili da pričekamo nedjelju? Rano je. Da, dobili smo utakmicu uvjerljivo nakon što smo već dosta utakmica prokockali i to je dobar znak. Dokazali smo da smo nešto napravili u odnosu na početak sezone, ali još smo daleko od Milana i Juventusa. Imamo vjeru, imamo sedam dana da pripremimo derby. Sve smo bolji, ali moramo ostati čvrsto na zemlji.

Poli: Sretan sam, jer ušao sam na već gotov rezultat. Suigrači su odigrali sjajnu utakmicu, ali i oni koji su naknadno ušli. Veliki je ovo kolektiv koji pomaže mladom igraču da raste. Ja nisamo bio dobro, bio je takav period. Prošli mjeseci su bili teški, pričalo se da imam problema, ali ništa od toga nije istina. Takav je svijet nogometa. Znam da ako sam zdrav mogu pomoći ovoj momčadi. Danas su stigli pozitivni znakovi. Nadam se da će 2012. biti bolja od 2011. u kojoj sam imao problema koje želim ostaviti iza sebe. Želim misliti samo na pobjede. Ovih 10 dana sam mogao raditi kod kuće, pauza mi je dobro došla. No svi smo se obnovili i rezultat se vidio. Derby? Još nismo pričali o tome, uživamo u ovoj pobjedi do ponedjeljka, a onda se bacamo na derby.

Ranieri: Uvijek sam govorio kako vjerujem u rad ovih mladića, u njihovu volju i odlučnost, znao sam da nisu gotovi. Uzvratili su mi. Sada nam brojevi gode, ranije su bili ubitačni: usmjeravamo situaciju koja je bila jako, jako komplicirana. Bitan je bio pristup, počeli smo godinu kako treba. Kao Mourinho s 15 bodova zaredom? Sretan sam zbog 15 bodova i dosta (smijeh). Pobjeda nam daje moral, entuzijazam, pozitivan duh, sve što nam je nedostajalo. Bilo je važno ovako krenuti. Moja najveća kvaliteta? Normalan sam. Ne smijemo se prepustiti euforiji, ne zaboravljam da smo Parmi prepustili tri mrtve šanse. No bez obzira s ovim sam momcima uvijek radio s polazištem kako nisu gotovi. Milan? Stižemo u odličnoj formi, momci su na praznicima izbacili sve toksične otrove koje su nakupili na početku, imali su potrebu da isprazne živce. Alvarez show? Da je odličan oduvijek smo znali, ali sada svoje kvalitete koristi igrajući jedan na jedan prema naprijed, više se ne vraća natrag, pokazuje sve svoje kvalitete. Tako treba. Milito? Vidjelo se da je dobro trenirajući iz dana u dan, čak i kada nije zabijao. Zaslužuje ove golove, jer se uvijek žrtvuje za svoje suigrače. Sneijder u veznom redu 4-4-2? Ne, ima druge karakteristike. Od ponedjeljka mislimo na Milan. Nadam se da će Sneijder i Forlan biti spremni, u mojoj glavi jesu. S njihovim povratkom stižu slatke brige. Scudetto? Neću više ništa govoriti. Ispred nas su jureće momčadi, pa mi stoga moramo letjeti kako bi ih prestigli. Predsjednik Moratti? Bio je zadovoljan kao svi mi. Tevez? Pustimo Klub da radi svoj posao. Novi travnjak? Moj komentar neki dan se odnosio na razdoblje za tri mjeseca. Sada je savršen. Vidit ćemo u budućnosti, ali sada je odličan. Gledajući rezultate, jeli mi žao što me Inter nije angažirao odmah na početku sezone? Važno je da me angažirao (smijeh). Maicon? Istegnuo je mišić, u ponedjeljak nastavljamo treninge i biti će podvrgnut dodatnim kontrolama.
4 thoughts on “Ranieri: Brojevi sada gode

  1. samKE

    “Thiago Motta: Pobijedili smo odigravši vanserijsko prvo poluvrijeme. Sada derby, teška utakmica s teškim protivnikom. Moramo se dobro pripremiti. Ne vjerujem da je presudan, uvijek se radi o samo tri boda. Oni su velika momčad, bore se za naslov, a mi trenutno za neke druge stvari. Oni su favoriti. Pravi Inter ili da pričekamo nedjelju? Rano je. Da, dobili smo utakmicu uvjerljivo nakon što smo već dosta utakmica prokockali i to je dobar znak. Dokazali smo da smo nešto napravili u odnosu na početak sezone, ali još smo daleko od Milana i Juventusa. Imamo vjeru, imamo sedam dana da pripremimo derby. Sve smo bolji, ali moramo ostati čvrsto na zemlji.” motta objasnio..

Odgovori