full screen background image

Ranieri: Ovaj se Inter nikada neće predati

Uoči utakmice 16. kola Serie A između Cesene i Intera svoju press konferenciju u Appiano Gentileu održao je Claudio Ranieri…

Cesena se oporavlja zahvaljujući Arrigoniju?

Imaju kvalitetu, trčati će puno, pokušat će nas namučiti. Dobili su u Palermu i galvanizirani su, odlučni. Neće nam biti lako, ali neće ni njima.

Šteta što baš sada dolazi pauza?

Mislimo samo na Cesenu. Pauze postoje, a mogu nam pomoći da se oporavimo čak i psihički. Poštujem protivnika, imaju igrače kao Mutu kojeg sam trenirao u Chelseaju. Mi moramo nastaviti igrati kao što znamo i biti oni iz protekle dvije utakmice. Forlan? Ne znam hoće li igrati od prve minute. Oporavlja se prije svih rokova, ali nećemo siliti.

Bilanca tablice?

Čekat ćemo da odigramo svih 19 kola, a onda ćemo vagati.

Sa 4-4-2 ima više reda?

Sa 4-4-2 pokrivaš bolje zone terena. Ubacili smo i nove igrače, koji dosta trče. Sve smo uvjerljiviji. Uvijek sam govorio da će mješavina mladih i iskusnih biti dobra. Sneijder kao krilo? Ne, on je centar igre, mora igrati u sredini i njemu sam spreman prilagođavati cijeli sustav igre.

Raspored je lagan?

Ne vjerujem. Uvijek postoje nepoznanice i poteškoće. Mi moramo biti dobri i znati gdje napasti. Ne znamo što nas čeka sutra, ali moramo biti maksimalno spremni, kao u Genovi. Cesena prolazi dobar period forme, pobijedivši sve osim Juventusa u posljednje vrijeme. Na nama je da pronađemo pravi ključ.

Stol mira?

Ne zanima me. Što se manje priča to bolje. Dosta nas već ismijavaju u svijetu: zašutimo više.

Može li Alvarez igrati vanjskog u 4-4-2?

Tamo ga pokušavam koristiti. Mislim da ima lakoću asistiranja, stavljanja lopte na pravo mjesto. Tu je dobar i na treninzima. Očito je da moje predike davaju ploda. On tu može igrati, Sneijder ne.

Previše momčadi u Serie A?

Da, složio bih se. Igra se stalno, bez predaha. Sada počinje i Kup. Sa manje momčadi bi se bolje radilo i cijeli bi se sistem pomladio. U inozemstvu se igra isto? Mi smo imali našu ligu, a sada smo pregazili svoju kulturu kako bi zadovoljili medije. Ovakvo se prvenstvo igra da bi se zadovoljila masa. Talijanske momčadi se ne žele uspoređivati s Europom, bio sam vani pa to znam. Ne smijemo uvijek biti takvi.

Razočaranje napadačima, jeste li očekivali više?

Da, ne zabijaju puno, ali rade enormno. Milito ne zabija, ali kreira i otvara, ali istina je i da smo mi druga momčad s najviše igrača koji su postigli pogodak. Ja sam time zadovoljan iako bi oni više bili da ih oni zabijaju. Oni se realiziraju kada postižu pogotke. No ja ponavljam, zadovoljan sam njihovim radom, ali želim im da zabijaju, jer oni to znaju.

Može li Forlan igrati vanjskog u 4-4-2?

Zavisi kako ga interpretirate. Forlanu se mora dati sloboda. On je prva ili druga špica. Cijenim ga i poznajem dugo i mislim da je treneru u interesu u momčadi imati kvalitetne igrače, ali i one koji daju ravnotežu momčadi. Ja se divim Barceloni kada ima posjed lopte, ali divim joj se i kada nema loptu, kako cijela momčad odmah reagira da bi je povratila. Sintetički teren problem za njega? Ne samo za njega, već za sve igrače koji imaju i najmanje traume. U budućnosti neće više smjeti biti sintetičkih terena, ali sutra će Forlan, Samuel i Maicon recimo imati problema.

Od sutra više nema oznake svjetskog prvaka na dresu, kakav je Inter u budućnosti?

Biti će to Inter koji uvijek traži pobjedu. Osvojio je puno u proteklom razdoblju, ali želi još. Predsjednik Moratti je uistinu zaljubljen u ovaj klub i neće se predati.

Četiri pobjede u pet utakmica, koliko je za preokret sezone važna pobjeda u Ceseni?

Ja sam bio uvjeren da će taj trenutak doći protiv Udinesea, pa sam se gadno prevario. Nakon toga smo rekli: šutimo i radimo. Znam da se ovaj Inter nikada neće predati, odlučni smo vratiti klub na vrh.

Bez Sneijdera je teško započeti akciju?

Ne slažem se. Iako ponekad to znači igrati na duge lopte. To radimo, ali prilagođavamo način napadanja protivniku. Svi igrači to znaju, jer svakog protivnika zajedno dobro proučavamo.
One thought on “Ranieri: Ovaj se Inter nikada neće predati

Odgovori