full screen background image

Moratti: Navijači, vi ste moja snaga

Inter već po tradiciji još od doba Angela Morattija organizira Božićno darivanje za nezbrinutu djecu Milana, odnosno za djecu iz domova lombardske prijestolnice. Sinoć je tom prigodom na stadionu Giuseppe Meazza Massimo Moratti ostavio kratki intervju…

Predsjedniče, početak sezone nije bio lagan, jeli budućnost sada svjetlija?

Čini mi se da se momčad u posljednje vrijeme znatno poboljšala i sada s nadom idemo dalje i nadamo se završiti godinu na najbolji mogući način.

Što očekujete za kraj 2011?

Očekujem Inter, znači da igrači daju maksimum, jer mislim da imaju karakter i da su sposobni za velike stvari.

Koliko su tu važni mladi igrači?

Nisu se još 100% pokazali. Njihov talent se vidi, nazire se, ali moraju dati još puno, jer kako bi igrač ostao u Interu mora pokazati kvalitetu određenog nivoa.

Ovih se dana puno pričalo, ali kako Massimo Moratti vidi budućnost talijanskog nogometa?

Stanje je zabrinjavajuće, jer stanje u Europi se odražava i na nogomet. Dobro je što su institucije toga svjesne, pa je i iz tog aspekta naš sastanak u Rimu u srijedu bio poželjan. Dobro je i da se razmišlja o drugim stvarima kao novi stadioni, smanjenje momčadi u Seriji A na broj koji ne tjera klubove da imaju 40 igrača kako bi se mogli nositi sa svim utakmicama u sezoni, a od čega ih je sigurno 10 beskorisnih. Eto, nadam se da će sve te stvari biti na dnevnom redu institucija kao CONI, FIGC i Lege Serie A, jer oni su tu glavni glumci.

Što želite poručiti navijačima pred 2012?

Uistinu od sveg srca govorim kada kažem da sam uvijek ponosan na njih, oduševljen i sretan što pate zajedno sa mnom za vrijeme utakmica. To mi je svaki put dirljivo i iznova me stavlja u poziciju da budem na usluzi njima i klubu.
2 thoughts on “Moratti: Navijači, vi ste moja snaga

 1. J.Zanetti4

  da nije tih “beskorisnih” utakmica, pitanje je da li bi uspeli da skupimo toliko bodova 😀

  Interovi navijaci se pate?? …pa pate se i navijaci Cezene, Lecea, Caljarija… jer nemaju igrace svetske klase… ali oni su oduvek naviknuti na to..

  problem je “imati pa nemati”

  ovog puta ocekujemo da se ispune zelje trenera i da se otvori kesa posle 2 godine.

  Nemoj biti “sretan” kada navijaci pate sa tobom, budi ponosan kada su navijaci zaista sretni dobrim partijama Intera!! kupi proverene igrace koji mogu pomoci klubu

Odgovori