full screen background image

Ranieri: Da se na zaboravi i za tri boda

Uoči zaostale utakmice Serie A između Genoe i Intera press konferenciju održao je Claudio Ranieri…

Mislim da je doniranje svih prihoda od utakmice pogođenima poplavama jako bitno, puno ljepše od same utakmice, kako ne bismo zaboravili što se dogodilo. Kako bismo mislili na budućnost i spriječili ponavljanje onih događaja, biti blizu stanovnicima Ligurije je jako bitno.

Kako su Milito i Forlan?

Milita vodimo i odlučiti ću sutra, a Forlan će biti na klupi.

Kako komentirate predsjednikove riječi za Sneijdera?

Mislim da je predsjednik jasno rekao kako je Sneijder igrač za 90 minuta i teži to što ga nema. Ja sam taj koji je odlučio da ga još poštedimo kako bi se skroz oporavio.

Jeste li na pravom putu?

Napravili smo očite korake naprijed i to je doprinos cijele momčadi: pomažu, trče, pritiskaju, a špice nisu samo finalizatori već i prva crta obrane i zato moramo reći «bravo» Pazzini i Milito.

Sneijder je ovo ljeto bio na prodaju, utječe li to na njegovu sezonu?

Ne vjerujem baš da je bio na prodaju, puno je nekontroliranih glasina koje često nisu istinite. Ako je neki igrač u centru projekta onda daje maksimum kako bi uzvratio povjerenje. Ja čekam pravog Sneijdera, jer imao sam ga malo, često se ozljeđuje, obnavlja istu ozljedu i zato sam ga odlučio potpuno oporaviti. A normalno je da svi žele igrača kao on.

Ne mijenja se momčad koja pobjeđuje?

Dobro rečeno, vidjet ćemo sutra.

Kučka vam treba u siječnju?

Već sam rekao da je lani pokazao što može, a klubu prepuštam da odluči. Igrao je malo, kažu da je već u mislima u Interu i ne mogu ga prosuditi na tako malo utakmica.

Koliko bi značila pobjeda u Genovi?

Ništa posebno osim tri boda. Moramo raditi bez da si postavljamo limite, utakmicu po utakmicu, a sutra je protiv momčadi koja je imala poteškoća, ali je u Sieni bila sjajna. Imaju krasne navijače i čeka nas velika utakmica.

Što mislite o suđenju Rocchija jučer?

Nisam gledao utakmicu, bio je slobodan dan i šetao sam ispražnjenim centrom Milana.

Kada govore o naslovu spominju Juventus, Milan i Napoli koji je na 21 bod. Inter bi pobjedom stigao na 20, znači vraća se u utrku?

To je ono što stalno ponavljam, tablica je mjerilo. Tu su Udinese i Lazio, Napoli se ubacuje, ali plaća danak Ligi prvaka. Mi moramo misliti kako ćemo biti bolji, šutjeti i pedalati.

Maicon i Faraoni odlično surađuju, jesu li definitivno riješenje?

U nogometu nema puno definitivnog, ali momak mi se sviđa, potvrdio se i napreduje. To je dobro za nas, potrebni su nam ljudi kao on.

Maicon se vratio, jeli bolje da odmah igra stalno ili ga malo čuvati?

Sutra nije pozvan, znači čuvamo ga.

Vraća se Forlan, koliko može dati?

On je igračina, strašan je, u Engleskoj mi je zabio više puta. Moram ga držati lancima koliku želju ima za igranjem. Kao i Sneijder, stalno govori da je spreman, ali na nama je da to realno prosudimo. Moderan je igrač, može igrati na više pozicija, ne misli samo na napad i gol, već igra za momčad.

Coutinho je odigrao ponajbolju utakmicu u subotu?

Čestitao sam mu pred svima, jer osim sjajnih poteza bio je oslonac momčadi, kretao se kako smo tražili, davao loptu gdje smo htjeli, ostavio je dušu za ono što smo od njega očekivali.

Moratti kaže da radite fantastično?

Uvijek je lijepo čuti komplimente, motiviraju te koliko i kritike. Zahvaljujem mu i kada kažem da vjerujem u ovu momčad to je zato jer ih vidim na treningu.

Favoriti, razočaranja i iznenađenja prvenstva?

Favoriti su gore, iznenađenje je Juventus koji demantira svih i čestitke Conteu i igračima. Razočaranja ne volim spominjati, ja govorim samo o pozitivnim stvarima.

Imate li kakvo ime za Prandellija?

Ima oči da bi izabrao sam.

Inter se s praznika vraća 2. siječnja, a ostali 30. prosinca. S obzirom da je derby blizu nije li to riskantno?

Prosudite nakon derbyja.
Odgovori