full screen background image

Ranieri: Igrati će samo 100% spremni

Uoči utakmice 14. kola Serie A između Intera i Udinesea press konferenciju je održao Claudio Ranieri…

Sviđa li vam se projekt Udinesea? Kakvima ih vidite sutra?

Predsjednik Pozzo je stvorio sjajan klub. Postoji mreža skauta i savršen mladi pogon i predivn je što se stalno održavaju na najvišem nivou. Čestitke njemu i svima koji rade u Udineseu. Nisam ih gledao s Rennesom, ali znamo da igraju dobro, brzi su i opasni. Moramo biti jako pažljivi.

Povučeni Milito kao u Sieni nešto gubi?

Normalno je da se, ako želi igrati s Pazzinijem, prilagođavaju jedan drugome. Ako žele igrati zajedno moraju raditi za momčad, a onda jedan od dvojice mora žrtvovati nešto više.

Zarate je spreman za igru od početka. Zašto ne zabija kada stalno igra?

Možda jer započinje utakmice. Kada je ušao u Moskvi zabio je (smijeh). Dobro je trenirao, ali naše špice me zadovoljavaju. Uglavnom nailazimo na bunkere i onaj tko bi trebao dobivati više lopti ne dobiva ih. Često napadači ne dobivaju dobre lopte.

Castaignos se digao nakon gola? Na San Siru nije baš omiljen…

Onaj gol mu je bio lijek. Normalno je da gledatelji negoduju kada netko griješi, ali ako pogriješi Milito ništa, jer toliko je napravio da se njemu ne može negodovati. No kada pogriješe mladi to je teško, jer gledatelji ne znaju što mogu biti u budućnosti. Castaignos ima sve kvalitete da bude igrač Intera.

Forlan nije pozvan, kada se to očekuje?

Oporavlja se, rana je kompletno zacijelila. Očekujem zeleno svijetlo od doktora, ne znam hoće li to biti za Fiorentinu ili nakon toga.

Priča se puno o prijelaznom roku i prelazu Teveza. Ako ode u Milan hoće li biti neuhvatljivi?

Ne pričam od tržištu Intera, a kamoli o nečijem tuđem. Ako dođe u Italiju biti će to odličan potez onoga tko ga uzme i plus našem nogometu.

Caldirola još nije korišten, ima li nade?

Mislim da je dobar, u krugu je U21 reprezentativaca. Ima nade, kao i za sve ostale.

Kakvu ocjenu dosada možete dati sebi, a kakvu momčadi?

Sebi ne mogu dati ocjenu, to možete vi i predsjednik. Momčadi dajem 6.5, ali težimo savršenstvu.

Kada ćemo vidjeti dinamičniji i željniji Inter?

Na putu smo. Vidio sam divovske korake, a sve je vezano uz psihu, uz samopouzdanje. Vidjeli ste da smo često padali pred kraj, a u Ligi prvaka nam se to nije događalo. Sada se to mijenja i u prvenstvu.

Možete li isključiti iznenađenja u postavi protiv Udinesea?

Kada bi ti znao postavu ne bi bila iznenađenje… A opet, što ja znam što vi očekujete (smijeh).

Može li Nagatomo igrati na obje strane?

On može igrati na obje strane, te gore ili dolje.

Pazzini i Milito su dva najbolja napadača u Interu kada su u formi. Događa li se nešto nepredviđeno?

Rekao sam da mogu igrati zajedno, jer se nadopunjuju. Diego može biti i polušpic, vidjeli ste u Sieni kako kao malo tko čita igru između veznog reda i napada. Čestitao sam mu, jer to sam i očekivao. Po meni, rekao sam odavno, mogu igrati zajedno.

Juventus leti, ali i zaustavlja ostale?

No onaj tko je prvi sve dalje bježi. Počeli su sjajno, ja uvijek kažem da onaj tko je na vrhu to zaslužuje. Nama se dogodilo da moramo zavrnuti rukave, ali dobro da se dogodilo sada nego na kraju prvenstva.

Mladi su si ucrtali pravi put?

Ne stavljajmo ih pod pritisak. Mladi su, moraju se polomiti, jer igraju za Inter, a ne neku provincijsku momčad gdje mogu i ponavljati greške. Kada nosiš crno-plavi dres moraš stalno pobjeđivati, tako da se njihovi nastupi moraju gledati drugim očima. Pustite me da ih dobro procjenim, dobri su, ali ajmo polako. Na meni je da ih stavim u pravom trenutku, a na njima da mi odgovore.

Može li Pazzini igrati s Militom?

Zašto ne?

Pazzini ne zabija puno, riskira li Euro?

U krugu je reprezentativaca i to pitanje je za Prandellija, ne za mene. Inter je nakon Milana momčad u kojoj je golove zabilo najviše igrača i to je dobro, ali čvrsto tvrdim da će i špice zabijati puno. Od Milita, Pazzinija, Zaratea, Forlana i Castaignosa očekujem vrlo pozitivne stvari do kraja sezone.

Vraćaju se ozljeđeni?

Oporavljaju se na očigled. Neću ponoviti grešku da ih stavljam odmah nakon oporavka, ali Sneijder i Maicon bi mogli igrati protiv Fiorentine.

Što se tiče predstave Inter nije bio nešto u Sieni. Ostaje li patnja?

Ja sam bio jako zadovoljan predstavom u Sieni, osim u posljednjih 20 metara. No momčad je bila strpljiva i našla je jedini prolaz. Logično je da želimo biti bolji, a ako želimo biti prvi moramo se još značajno popraviti. No ne možemo sve odjednom.

Stiže Udinese?

Oni su kompetitivni znamo, ali mi se želimo vratiti na vrh. Utakmica će biti lijepa, je oni igraju brzo i na kontranapade. Moramo se paziti.
Odgovori