full screen background image

Moratti: Agnelli bi Scudetto ’06? Božić je…

Predsjednik Intera Massimo Moratti danas je dao intervju na temu “okruglog stola” koji će se izgledno održati 14. prosinca na poziv predsjednika CONI-ja Giannija Petruccija…

S kakvim pristupom idete za “stol mira” 14. prosinca?

Prvo, radi se o pozivu predsjednika CONI-ja i iako su ga prije sazivali neki drugi oni su imali sasvim drugačije namjere. Ovo je poziv na sastanak predsjednika da pričamo o nogometu. Tema? Ona mora biti konstruktivna. Poznajemo se svi, znači moramo isključivo pričati kao prijatelji i konstruktivno. Prošlost? Postoje oni koji su sudili, koji su odlučili, ali i oni koji još sude. Ovo nije stol za kojim ćemo pričati o prošlosti.

Za tim stolom će biti i predsjednik Juventusa, koji možda zatraži da mu date titulu iz 2006?

To je u redu, jer bliži se Božić, ali nadam se da od mene ne očekuje takav poklon (smijeh). Mislim da možemo i o tome razgovarati, ali kao prijatelji u baru, a to što se nekoga tretiralo na jedan način, zbog objektivnih razloga – o tome nećemo za ovim stolom. Ovaj stol nam mora poslužiti da rečemo “u redu, pravimo se da možemo sve zaboraviti i nastavimo dalje”. A to mogu reći prvi ja.

Sastanak je zvao prvo Andrea Della Valle, ali na ovaj ste pristali?

Naravno, tema je sasvim drugačija. Za stolom Della Vallea sam ja bio prozivan i napadan, nevin, ali ipak prozivan i napadan. Ovaj stol nema tu namjeru, bilo bi apsurdno da ima.

Jeli vas smeta što ste prozivani zbog toga što niste odustali od zastare kako bi se Interu moglo suditi?

Već sam to komentirao, sud u Napulju davno je rekao da u tim razgovorima nema ničeg inkriminirajućeg.

Kada pričamo o financijskom fair playu svima se čini kako samo Inter razmišlja o tome?

Mislim da svi razmišljaju o njemu. Nije pitanje o FFP-u nego o ciljevima i mogućnostima koje su kod svih drugačije u ovom svijetu u kojem se nogomet ne može ni odvijati drugačije u odnosu na ovo što imamo sada. Ipak, imamo obaveze i do toga uvijek držim.
3 thoughts on “Moratti: Agnelli bi Scudetto ’06? Božić je…

Odgovori