full screen background image

Ranieri i Zanetti: Mladi će nositi Inter

Nakon pobjede Intera nad Sienom u 13. kolu Serie A izjave su dali Luc Castaignos, Javier Zanetti, Andrea Ranocchia i Claudio Ranieri…

Castaignos: Važan gol, sretan sam, jako sam sretan. Svaka nam je utakmica finale, jer moramo puno nadoknaditi. Pazzini i Milito bez gola? To su veliki igrači koji igraju za momčad. Zabiti je samo trenutak tako da će njihov uskoro doći. Mislimo dan po dan, utakmicu po utakmicu i pokušavamo se popeti što više. Želim se zahvaliti treneru i momčadi na povjerenju. I Thiagu Motti. Nemate pojma koliko sam mu puta na terenu rekao hvala za onu loptu. Tu sam da učim i da budem na usluzi Interu. Svi mi pomažu, a posebno Sneijder. On je Nizozemac kao ja. Koga ću sada nazvati? Majku, prvo majku.

Zanetti: Siena je teško gostovanje, napatili smo se, ali takve pobjede dižu moral. Moramo ovako nastaviti, jer znamo da više ne smijemo gubiti bodove. Luc? Sramežljiv je i povučen, ali pomalo se uklapa u momčad. Ne zaboravimo da je stranac, tek uči jezik, mora se prilagoditi. Vjerujem da će nam svi mladi dati velika zadovoljstva u budućnosti. Dan za danom se sve više prilagođavaju i nije im lako nakon što smo ovako počeli prvenstvo živjeti i igrati pod takvim pritiskom, ali oni svejedno uspijevaju. Loša predstava? To je zasluga Siene koja je sjajno stajala na terenu, sve su prostore zatvarali. Srećom, mi smo vjerovali do samog kraja i da nije bilo toga danas ne bismo pobijedili. Popravljamo se, dobili smo Cagliari, prvi smo u Ligi prvaka i danas smo bez previše rizika pobijedili momčad koja zna igrati nogomet.

Ranocchia: Danas je bilo jako teško. Siena je odlična momčad, sjajno se brani. Sreća da je Luc riješio stvar. Svi smo mu odreda čestitali u svlačionici. Svim mladima nije lako. Odlični su igrači, ali dolaze iz drugih zemalja, iz drugačijih liga i normalno je da se moraju prilagoditi. Pričam kao veteran? Ma ne, ali sam Talijan, dobro poznajem talijanski nogomet, a i igram u Seriji A već nekoliko godina.

Ranieri (smrknutog lica): Ne, nije da nisam zadovoljan, očekivali smo da će biti ovako i logično je da sam napet, jer smo morali pobijediti pa mi je ostao stres od prije gola. Malo pomalo to će se pretvoriti u zadovoljstvo. Castaignos? Momak na mjestu, podržavam ga otkad sam stigao. Imat će sjajnu budućnost, a ja ga isprobavam na više pozicija. Po prirodi je napadač, kreće se kao napadač, ali želio sam ga provati na krilu i koristit ću ga ovisno o utakmici i protivniku. Tražim žrtvu od svih igrača, jer ne igraju u Interu kojem ide savršeno, ali igraju za Inter kako bi igrao savršeno. Igrali smo protiv momčadi koja se zna kretati, koja odlično zatvara sve prostore. Mi smo bili malo spori i nije bilo lako. Unatoč svemu sam zadovoljan, jer danas smo trebali tri boda i momci su ih osvojili. Korak unatrag? Ne zaboravite da smo bili u Turskoj i da smo se vratili u šest ujutro. Trebalo je trenirati i odmoriti se. Ovo je bila radnička, požrtvovna pobjeda. Ona je bila iznimno važna, jer nama je sada svaka utakmica biti ili ne biti, to smo si zacrtali. Dobili smo momčad koja se diči svojom trkom u posljednjim minutama, a to je obično period u kojem smo mi dosada bili najgori. Plasman u Ligu prvaka? To je jako važno, to nam cilj. Iako nam je primarni cilj pobjeda protiv Udinesea koji žive zlatne trenutke. Znamo da zaostajemo, idemo utakmicu po utakmicu. Sanjati je dobro, ali naši snovi moraju biti konkretni, korak po korak. Dodatni razlog za zadovoljstvo je što nismo primili gol. Puno proučavamo. Na treninzima radimo stalno s loptom i trošimo jako puno vremena na taktici. Ozljede su posljedica drugačijih metoda rada u prijašnjem razdoblju. Danas smo recimo čuvali Coutinha, jer ne želim više izgubiti niti jednog igrača. Dok nije potpuno spreman nitko više neće igrati. Nedostaju oni koji su sada ozljeđeni, ali oni koji ih mijenjaju rade sjajan posao. Znamo da Sneijder izmišlja igru u najdelikatnijem dijelu terena, ali njega nema i moramo tražiti druga riješenja. Tržište? Postoje oni koji se time bave, oni prate sve. Tevez? Bila je to samo šala. Inter je kompletan. Postoji rupa između afirmiranih i mladih igrača, to je istina, ali mi radimo sve da se mladi brzo razviju. A ako bude nešto za uzeti naš predsjednik sigurno neće sjedati skrštenih ruku.
Odgovori