full screen background image

Ranieri: Tko kaže da ne tražimo Teveza?

Uoči utakmice 13. kola Serie A između Siene i Intera press konferenciju u Appiano Gentileu održao je Claudio Ranieri…

Komentar Siene?

Prava momčad. Zadovoljan sam zbog Sannina, jer je kasno došao do Serie A i odlično gura. Zaslužuje to. Siena je momčad koja se kolekitvno kreće i neće nam biti lako.

Zbog čega je u Interu puno ozljeda?

Kada se stalno mijenjaju treneri mijenja se i način pripremanja. Lucio je odigrao cijelu utakmicu, nije bio ni svjestan da je ozljeđen. Sada radimo dobro. Sve momčadi imaju ozljeđenih igrača, oko 70 ukupno.

Mogu li Milito i Pazzini igrati zajedno?

S ovim sustavom ne, mijenjat će se. S drugim sustavom bi mogli igrati zajedno.

Preorket u prvenstvu?

Moramo raditi divovske korake. Kasnimo, moramo požuriti.

Sneijder i Maicon?

Dobro napreduju, a vrijeme povratka uvijek ovisi o igraču. Sneijder je obnovio staru ozljedu, ali liječi se.

Uloga Alvareza i Zaratea?

Alvarez se osjeća dobro u onoj zoni iako je igrao kao polušpic. Zarate? Najvažnije da igra. Bio je odličan u Turskoj, čestitao sam mu. Ipak, on može biti bolji.

Zašto ne tražite Teveza?

Ne pričam o prijelazima, to je na klubu. Razgovaramo, ali ova momčad ima još toga za dati. Ipak, traži se, a izlaze razna imena. Neki su istiniti, a neki ne. No pitajte njih. Ako trener izusti ime, tom igraču raste cijena. Ja sam zadovoljan s ovim što imam, a ako mi netko treba reći ću Morattiju i Branci. Tevez? Ne znam. Ali jeste li sigurni da nema ničega između njega i Intera?

Inter malo zabija, a puno prima, jeli to slučajno?

Oboje je slučajno. Ne zabijamo puno, a opet smo na gostovanjima zabili 11 posljednjih utakmica. Interova tablica je odraz ovoga i na tome radim. Neke smo golove primili iz jedanaesteraca, neke u posljednjim trenucima. Ali momčad probija led. Mislimo na Sienu i dobiti momčad koja puno zabija bilo bi nam jako važno.

Koliko teže ozljede?

U ovom trenutku nemamo kontrolu. Postoje mnoge lagane ozljede. Kao kod Chivua. Interova momčad je puna, kada nema Lucia tu je Ranocchia. Kada imam Sneijdera i Forlana onda je to vrhunska momčad, ali trenutno ih nemam. Sada određeni nose križ i nadam se da će ih uskoro netko zamijeniti.

Poli?

Napreduje, ali nema još konstante. Vraćamo ga u formu i kada vidim da je spreman igrati će.

Slažete li se s pohvalama Milanu?

Da, jako mi se svidilo kako su igrali s velikom Barcelonom. Gledao sam ih uživo.

Potreban je niz pobjeda?

Mislimo utakmicu po utakmicu. Sada želimo pobijediti u Sieni i to je jedino na što mislimo. Točka. Napadači? Njihov je život takav. Milito se odblokirao odigravši sjajno u Turskoj. Ja sam optimistični fatalist: pobjeđujemo i bez golova napadača, a njihov trenutak će doći.

Moratti je izrazio zabrinutost, kada će se oglasiti alarm?

Od kada sam stigao alarm zvoni.
Odgovori