full screen background image

Ranieri: Za otići do kraja zasad imamo jedino želju

Nakon utakmice 5. kola Lige prvaka između Trabzonspora i Intera izjave su dali Davide Faraoni, Yuto Nagatomo, Diego Milito, Dejan Stanković i Claudio Ranieri…

Faraoni: Sretan sam, za mene je ovo tjedan za pamćenje. Zahvaljujem treneru koji mi je dao ove mogućnosti. Ja ću nastaviti raditi 150% kako bih bio bolji i spreman kada dođe moj trenutak.

Nagatomo: Bilo je bitno unaprijed se kvalificirati. Zadovoljan sam pogotovo prvim poluvremenom, dok smo u drugom bili umorni. Ja sam se osjećao dobro i sretan što opet mogu pomoći suigračima. Bio sam zabrinut svojim stanjem i želio sam razmjeniti povjerenje s Ranierijem koji mi je dao puno veću minutažu nego sam očekivao. Jesmo li skorz zadovoljni? Nismo, jer sa naše strane postoji želja da budemo puno bolji.

Milito: Alvarez nas je uvjerio večeras. Pokazati će da je veliki igrač. Mlad je, samo mu treba vremena. Zadovoljni smo jer smo ostvarili dva cilja – prolaz i prvo mjesto. Sada idemo nadoknaditi prvenstvo, ali trebat će nam puno rada i koncentracije.

Stanković: Ostvarili smo lijep prolaz, utakmicu po utakmicu nakon početnog poraza. Večeras je utakmica bila napeta, naporna protiv vrlo čvrstog i motiviranog protivnika. Držali smo teren, imali malo nesreće, ali i sreće kod njihove stative. Sada mislimo na prvenstvo, moramo zavrnuti rukave kako bismo uzeli što veću poziciju gdje pripadamo. Uvijek.

Ranieri: Moramo se sjetiti da je baš zbog poraza od Trabzonspora u prvom kolu ova momčad krenula u natjecanje bez bodova, a završili smo grupnu fazu u velikom stilu. Zadovoljan sam, jer su momci odigrali dobru utakmicu, trudili su se. Bila je ovo posebna utakmica, jer smo prije izlaska na teren znali kako smo se kvalificirali za daljnje natjecanje, ali svejedno je momčad na travnjak istrčala motivirana. Uzeti bod na ovakvim gostovanjima uvijek je teško. Čestitam igračima na zasluženom prolazu dalje, ponavljam da sam zadovoljan predstavom. Alvarez? Djeluje sporo, ali kada se namjeri na nekoga prolazi ga. Bio mu je potreban gol, sretan sam, a uz to je odigrao zapaženo. Nisam mu još promijenio čip, ali talentiran je, sluša i radi. Iskoristio je svoje prilike. Nagatomo? Sjajan povratak. Sustav? Ovu ideju sam već duže vrijeme nosio sa sobom i pokazalo se da je možemo koristiti. U Ligi prvaka imamo ono nešto što sada moramo prenjeti i na prvenstvo. Izlazimo iz živog blata, ali moramo biti još bolji. Već sam igračima rekao da počnu misliti na Sienu, jer odličan su kolektiv, kreću se zajedno i imaju odličnog trenera. Sada se okrećemo samo prvenstvu i ako želimo nešto napraviti ne smijemo više izgubiti niti jednu priliku. Ipak, poručujem navijačima Trabzonspora kako ćemo mi protiv CSKA ispuniti našu dužnost, u pravom stilu završiti grupnu fazu pred našim navijačima. Sneijder? Veliki igrač, ali oni koji su igrali danas odradili su posao. Ne znam gdje možemo stići u Ligi prvaka ove sezone, ali želimo li nešto posebno morat ćemo biti puno bolji. Zasada imamo želju da to postanemo i to je jedna garancija.
Odgovori