full screen background image

Ranieri: Dvostruka mjerila za Inter

Uoči utakmice 5. kola Lige prvaka između Trabzonspora i Intera na strandardnoj press konferenciji sudjelovali su Javier Zanetti i Claudio Ranieri…

Zanetti: Pred nama je težak protivnik, Trabzonspor. Igrat ćemo u uzavrelom ambijentu, ali imamo iskustvo iz prve utakmice, kompliciranog susreta koji smo izgubili jednim slučajem. Prvi cilj je osigurati plasman u osminu finala, a drugi biti prvi u skupini. Trebamo pobijediti kako bi se mogli mirno posvetiti prvenstvu gdje moramo nadoknaditi izgubljeno.

Ranieri: Ovim se putem zahvaljujem navijačima Trabzonspora koji su nas sinoć dočekali na aerodromu sa cvijećem i šalovima. Stvarno sam se pozitivno šokirao. Iako znamo da će sutra biti na suprotnoj strani uistinu im od srca hvala. Mislim da će Trabzonspor sutra utakmicu igrati odlučno, ali mi smo ovdje došli pobjediti i završiti priču po skupinama. Kada sam stigao trebalo je uzdrmati momčad i u Ligi prvaka i momci su napravili ogroman napor u Moskvi, pa smo dijelom ispravili loš početak u ovom natjecanju. Sutra susrećemo momčad koja zna igrati nogomet, kompaktna je i nošena publikom. Uspjeli su preokrenuti Lille. Znam da će biti teško, ali mi želimo potpuno bezbrižno dočekati CSKA u posljednjem kolu. Pripremali smo se za pobjedu iako smo svjesni da nam je i remi dovoljan. Međutim, protiv ovakvog protivnika bilo bi glupo kalkulirati. Moramo pristupiti utakmici na pravi način, ne samo taktički, a ja moram dobro voditi utakmicu. Coutinho i Alvarez? Baš su me impresionirali, ali moram vidjeti kako su se oporavili. To ću zaključiti po tome kako se kreću večeras na treningu. Sneijder? Žao mi ga je, ali nije kraj svijeta. Otišao je načet u reprezentaciju, jer je želio igrati. Kada bi nacionalne vrste morale klubovima plaćati odštete zbog ozljeda dobro bi promislili s kim riskirati. No zasada je ovako kako jeste. Milito? Diego može dati puno, on je igračina, uvijek mi je u kombinacijama, može ponuditi iskustvo i puno golova. Prvenstvo i suđenje? Postoje dvostruka mjerila prema Interu i to nije u redu. Kada su odluke bile protiv nas onda se govorilo kako to nije problem, kako je problem unutar kluba. Sada kada nam je prvi put nešto dosuđeno u korist priča se o neregularnom prvenstvu. Protiv nas su počinjene strašne pogreške i ovo što se dogodilo u subotu uzimam sa smješkom, jer je dokaz da se neke stvari mijenjaju.
Odgovori