full screen background image

Moratti: Da zajedničkom stolu

Nakon press konferencije predsjednika CONI-ja Giannija Petruccija reagirao je i predsjednik Intera Massimo Moratti službenim priopćenjem…

“Savršeno se slažem sa predsjednikom CONI-ja Giannijem Petruccijem. Uz njega sam i dijelim duh i osjećaj odgovornosti s kojim je pristupio ovom posebnom trenutku talijanskog nogometa, za koji se svi nadamo da može ponovno biti sport, a manje problem sudova.”

Nakon toga je svoju press konferenciju održao i predsjednik Juventusa Andrea Agnelli od kojeg se očekivao novi napad na institucije, ali koji je prvi put, na iznenađenje svih, govorio mirnim tonovima i pozvao sve za zajednički stol: “Juventus je uvijek poštovao sva pravila, pa predsjednika Petruccija pozivam da otvori politički stol gdje možemo mirno popričati o svemu.” Na pitanje da li se zahtjev za odštetu pri civilnom sudu traži od osuđenog Luciana Moggija odgovorio je diplomatski: “Mi smo sve svoje legalne akcije pri sportskim organima iskoristili, a sada nam samo ostaje na civilnom sudu tražiti financijsku odštetu.”

Petrucci i Moratti su vrlo pozitivno reagirali na Agnellijev poziv. Predsjednik CONI-ja je rekao kako su mu se riječi predsjednika Juventusa svidjele, te potvrdio kako postoji želja da se sjedne za zajednički stol. Massimo Moratti je ispred ureda svog Sarasa također dao kratku izjavu…

“Poziv predsjednika CONI-ja, osobe koja radi za dobrobit sporta i koja je na čelu najvažnije sportske institucije se ne odbija. Biti će mi drago sjesti za taj stol. Zdrav razum je uvijek dobrodošao, ali dosta je više sudova.”

Riječi Andree Agnellija protumačene su kao povlačenje Juventusa…

“Nisam slušao, pogledat ću pressicu večeras na TV-u.”

Niste bili spremni sjesti za stol na poziv Della Valle, a sada na poziv Petruccija jeste?

“Poziv Petruccija je poziv jedne institucije, već sam odgovorio na to pitanje.”
Odgovori