full screen background image

Olimpijski komitet Italije protiv Juventusa

Olimpijski komitet Italije (CONI) osnovao je danas grupu koja će se baviti rastućim brojem nogometnih klubova Serie A koji nepoštuju odluke sportskih tijela.

Nezadovoljan ponašanjem nogometnog kluba Juventus, predsjednik Olimpijskog komiteta Italije (CONI), poslao je poruku svim klubovima Serie A koji nepoštuju odluke sportskih tijela.

“Nije točno da je u pravu onaj tko je najglasniji.”

“Dosta je toga. Mi smo osnovali grupu čiji je posao okončanje ove arogancije”, rekao je predsjednik CONI Giani Petrucci.

Inicijativa je pokrenuta jer je talijanski nogometni prvoligaš Juventus tužio sudu Nogometni savez Italije i klub Inter iz Milana žaleći se na “nepravednu odluku” iz 2006. godine.

U pokušaju da pravdu potraži na sudu, Juventus potražuje odštetu u iznosu od 444 milijuna eura i povratak titule.

“Nisam zadovoljan razvojem situacije u talijanskom nogometu.”

“Vodeći klubovi Serie A će izgubiti poštovanje javnosti ukoliko nastave sa svojim ponašanjem. Klubovi kao Juventus su pod utjiecajem odvjetnika koji žele iz trenutne situacije izvući maksimum.”

“Ne kažem ja da klubovi nemaju prava žalbe na određene odluke, ali mi smo svjedoci nečega što se po prvi put dešava u povijesti nogometa. Juventus ne poštuje donijete odluke, i plašim se da ću morati stati u našu obranu.”

“Predsjednici klubova znaju kako funkcionira svijet sporta. Oni imaju novac, ali mi pišemo pravila!” jasan je Petrucci.

Predsjednik Olimpijskog komiteta ističe da nema ništa osobno protiv Juventusa, ali naglašava da se pravila moraju poštivati.

“Ne znam da li je tu titulu trebalo dodijeliti Interu, u ostalom, ta odluka nije na Olimpijskom savezu. Ipak, ispoštovana su sportska pravila i to je kraj čitave priče. Oni koji žele ponovo pokrenuti istragu ruše ugled talijanskog nogometa.” poručio je predsjednik Olimpijskog komiteta.

Juventus je 2006. godine, zbog namještanja utakmica, izbačen iz Serie A u Serie B, a titula mu je oduzeta.

Izvor: Sportske.net
3 thoughts on “Olimpijski komitet Italije protiv Juventusa

Odgovori