full screen background image

Arbitražni sud odbio žalbu Juventusa

Jos jedna pljuska za Juventus!

Nako sto je FIGC odbio tuzbu Juventusa zbog oduzimanja titule 2006 Interu, Uefa se takoder nije odlucila okrenuti ledja Interu. Zadnji sud na koji se Juve zalio je bio TNAS koji nije kompetentan za njihove zalbe.

Sportski nacionani arbitrazni sud je nekompetentan da odluci i odgovori na zalbe Juventusa. Juve je sa tom zalbom probao odgovoriti na odbijanje FIGC-a. TNAS je u svome priopcenju izjavio: ” Spor koji se vodi izmedju Juventusa i Intera a koji je vodila Talijanska nogometna organizacija koji je poceo 18.07. 2011. mozemo izjaviti da je Federalni konzulat odbio zahtjev za ponovnim pregledom zapisa oko sezone Talijanskog prvenstva 2005/06.

Objavljujemo da je Arbitrazni odbor sacinjen od: Predsjednik Dr. Angelo Grieco, i sudcima Dr. Dariom Buzzellijem, Enrico de Giovanni. Odbor je glasao tako da je jedan clan bio za usvajanje zalbe dok su dvojica bila protiv. Njihovo stajaliste je bilo da nema pravne osnove da se titula za 2006 godinu oduzme Interu.

Nakon ove odbijenice Juve ima samo dvije sanse za usvajanje njihove zalbe, Prva sansa je visi sud, dok je drugi je da idu pred normalni sud( odnosno civilni sud gdje idu i obicni gradjani). Cini se kako su sve manje sanse da Juventus uspije u svojoj nakani da se oduzme titula Interu krug oko njih se polako, ali sigurno steze.

Izvor: www.fcinternews.it
One thought on “Arbitražni sud odbio žalbu Juventusa

  1. nraguz

    Što se tiče posljednjeg paragrafa on se odnosi isključivo na nadoknadu štete od 443 mil EUR koju Juventus traži.

    A što se tiče prvenstva nitko ga više ne može promijeniti, TNAS je najviši mogući organ za te stvari (sud Olimpijskog odbora) znači on konačno i službeno ostaje Interov.

Odgovori