full screen background image

Sjajan je taj osjećaj pripadnosti

Čitao sam jednog jutra, ima tome dosta vremena, Sportske novosti i na zadnjoj stranici vidio članak o dekanu riječkog Filozofskog fakulteta koji je tu stajao kao svojevrstan kuriozitet, jer lik je, naime, vatreni navijač Intera. U članku se između ostaloga našao i njegov E-mail i ja se kasnije toga dana lijepo čovjeku javim. Pročavrljali mi malo o najdražem klubu i ostali u kontaktu. Prođe još neko vrijeme, a on mi pošalje mail u kome me obavještava da su neki ljudi napravili stranicu koja se zove “Inter u srcu” i koja ima za cilj okupiti Interove navijače kako iz Hrvatske, tako i iz cijele regije.
Odem ja naravno odmah na stranicu oduševljen činjenicom da su se konačno i na ovim prostorima navijači Intera odlučili šire organizirati. Eto, tako je počelo.
Prvo su bile vijesti, pa forum, pa interna kladionica, a broj registriranih članova rastao je i raste iz dana u dan. Zahvaljujući povezanosti s “Inter Club Rijeka” svima nam se otvorila mogućnost učlanjenja u vojsku Interovih navijača (osobno, ponos zbog Interove službene iskaznice u novčaniku nikad neću moći riječima opisati). Organiziraju se putovanja, navijači se međusobno upoznavaju, razmjenjuju materijale, druže… Bilo je tu i pokušaja destabilizacije od strane simpatizera nekih drugih klubova, ali iz svega smo samo izašli još jači.
Prošla je, evo, godina dana otkako se svi skupa družimo, a stranica nam je doživjela i prvi veći redizajn. I to kakav!
Izgledala je ona i prije odlično, nemojte me krivo shvatiti, ali sad izgleda puno ozbiljnije. Sad stvarno izgleda svjetski! Zasluga je to nekolicine entuzijasta koji su kroz proteklih godinu i nešto malo dana učinili jednu izuzetnu stvar na ovim prostorima: pokazali koliko nas ima. A bogme nas ima dosta!
Prije nastanka ovog našeg malog internetskog utočišta svi smo bili ograničeni na vlastite, gotovo tajne navijačke svjetove za koje je jedino znala najuža okolina svakog od nas (nekoliko mojih bliskih prijatelja su svi redom navijači AC Milana, pa sad možete zamisliti kako mi je godinama bilo samome među vukovima), a danas smo u cijeloj regiji povezani i čini mi se da svakog od vas znam stotinu godina, a većinu vas u stvari nikad nisam sreo. Sjajan je taj osjećaj pripadnosti – ono kad znaš da si negdje domaći, kad ti se čini da te svi znaju i da ti znaš svih. Hvala vam za to!
4 thoughts on “Sjajan je taj osjećaj pripadnosti

  1. Jozefina1

    Slično smo počeli ovu cijeli priču oko Intera i članstva. Čestitam na kolumni, te kao i od ostalih kolumnista i od tebe očekujem puno informacija i korisnih novih, starih, podataka koje do sada nismo znali. Sretno

Odgovori