full screen background image

Juventus tužio Inter i talijanski nogometni savez

JUVENTUS je podnio u ponedjeljak tužbu protiv Talijanskog nogometnog saveza (FIGC) i Intera kojom traži nadoknadu štete za oduzeti naslov prvaka 2006. godine.

Juventus je najteže stradao u aferi ”Calciopoli”. Nakon što se pokazalo da je torinski klub sudjelovao u potkupljivanju sudaca i namještanju rezultata, izbačen je u drugu ligu, a oduzeti su mu naslovi koje je odvojio 2005. i 2006. godine, s time da je ovaj potonji dodijeljen Interu.

U međuvremenu je Juventus iznio dokaze da je i Inter sudjelovao u nečasnim radnjama i tražio od odgovornih institucija vraćanje naslova, te nadoknadu štete, ali to se nije dogodilo. Talijanski sportski arbitražni sud uputio je Torineze da se za nadoknadu štete obrate regionalnom sudu, što su u ponedjeljak i napravili.

”Juventus je na Regionalnom administrativnom sudu Lazija podnio tužbu protiv Talijanskog nogometnog saveza i Intera kojim traži nadoknadu štete. Ovim potezom Juventus želi ukazati na nejednaki tretman i ilegalne postupke drugih klubova, te tražiti da nam se nadoknadi šteta koju procjenjujemo na nekoliko stotina milijuna eura, zbog narušavanja ugleda, propuštenih prilika i drugih troškova”, stoji u priopćenju torinksog kluba.

Izvor: Totalsport
Odgovori