full screen background image

Nagrada ” Il bello del Calcio” za 2011. Platiniju

Predsjednik UEFE Michel Platini je dobitnik nagrade “Il bello del Calcio” za 2011. godinu, koju dodjeljuje La Gazzetta dello sport. Ova nagrada se dodjeljuje u cast legendarnog igraca Intera i talijanske reprezentacije Giacinta Facchettija, ovo je bilo sesto izdanje. Nagrada je urucena u sali Buzzati u glavnom stozeru Gazzette dello Sport koja se nalazi u Milanu. Na prezentaciji su bili: Glavni urednik Andrea Monti, predsjednik Intera Massimo Moratti i direktor menadzmenta Stefano Filucchi. Naravno tu je bila i gospodja Giovanna Facchetti sa dijecom Verom, Lucom i Gianfeliceom.

Nagradu gospodinu Platiniju su zajedno urucili gospodja Facchetti i Moratti koji je prije urucenja izjavio slijedece:

” Platini je simpatican gospodin, koji ima izuzetan talenat, uspijeva rjesti cak po nekima i nerjesive probleme. Inter i Milan su objerucke prihvatili i podrzali njegov projekat o uvodenju financijskog fair-playa u nogomet. Svi mi koji smo danas u ovoj prostoriji nalazimo se u svijetu nogometa. Svi mi pratimo sport, svi smo gledali i pratili Platinija dok je bio igrac tada smo bili odusevljeni njime kao sto smo i danas. Za kraj samo cu reci jos nesto, kad vidim da ovako vazno priznanje ide u ruke covjeka kao sto je Platini, to me ispunjava sa velikom srecom.”

Na kraju ceremonije je prikazan video Giacinta Facchettija i Gaetana Sciree dvojice ljudi i igraca koji su puno dali ovome sportu.
Odgovori