full screen background image

“Starački dom”: 13 igrača preko 30, vrijeme za promjene?!

Wesley Sneijder je poslijednjih dana upalio alarm rekavsi da je Interova momcad jedna od najstarijih u Europi. Cinjenica je da Inter u svojoj momcadi ima 13 igraca koji imaju 30 godina ili vise, samo sedam igraca u nasoj momcadi nije napunilo 25 godina. Grupi igraca izmedju 25-29 godina cine: Sneijder, Pazzini, Thiago Motta, Jonathan. Za prvu trojicu mozemo reci da su u najboljoj formi karijere i da pruzaju dobre partije (iako Motta i nije na onoj razini prije ozljede). Srednja dob kojoj pripadaju zadnja cetiri nabrojena igraca je to sto cini razliku u danasnjem nogometu. Ti igraci vise nisu mladi, ali su u najboljim godinama svoje karijere, osjecaju da je vrijeme da podizu i osvajaju trofeje. Takvi igraci su podizaci morala svojim ekipa i tjeraju ih naprijed ka uspjehu.

Uzet cemo za primjer Juventus koji je ulozio toliko puno novca u takve igrace koji pripadaju “srednjim godinama”, to su igraci poput: Pepea Lichsteinera, Vidala, Matrija i Vucinica. Takvi igraci svojoj momcadi daju nesto vise, odnosno dodatnu hrabrost i zelju za natjecanjem. Isto tako radi i Milan sa Robinhom, covjekom koji je bio glavni pokretac nekih pobjeda. Kevina-Prince Boatenga, Taiwo, Mexes, Nocerino svi ti igraci daju nesto posebno svojim ekipama. Napoli ima Cavanija, Inlera, Dzemailia, Hamsika, Lavezzia i Maggio, sve su to igraci koji su u najbolji godinama svoje karijere i spremni da eksplodiraju na terenu.

Inter se temelji na mladim igracima, koji tek trebaju izrasti u dobre igrace, no tu postoji rizik da ti igraci nece odmah pruziti ono sto se ocekuje od njih. Primjeri su Castaignos, Alvarez, Coutinho, sva trojica imaju lijepu buducnost ispred sebe, ali problem je u tome sto nemogu odmah dati najbolje od sebe, pogotovo ne u situaciji kada ste u velikim problemima kao sto smo mi trenutno. Ranieri je rekao kako ce mlade igrace staviti odmah cim se situacija stabilizira, ako ih se pocne rano stavljati moglo bi se desiti da izgore u zelji. Uz zelje da nam transfer period donese mlade igrace, zelimo da se dovede i neki igrac koji je spreman odmah za upotrebu.

Izvor: www.fcinternews.it
One thought on ““Starački dom”: 13 igrača preko 30, vrijeme za promjene?!

  1. stefi

    Dijagnoza je točna, pogođena. Neču biti pametnjaković nakon osvajanja svega živog s momčadi prije dvije sezone, znal sam da nam budućnost nije blistava (s obzirom na dob igrača). Trebamo remont i to totalni. Nadam se da ćemo uhvatiti mjesto za ligu prvaka, to je primarni cilj.

Odgovori