full screen background image

Baggio preuzima Inter?

Legendarni nogometaš ulazi u trenerske vode. Morrati imao sastanak sa Robertom Baggiom.
Prema navodima ialijanskog tiska, Massimo Moratti, predsjednik Intera, tokom ovog tjedna, imao je sastanak sa Robertom Baggiom, na kojem su rezgovarali o njegovom eventualnom, trenerskom angažmanu u Interu sljedeće godine.

Legendarni “Divin codino”, tijekom karijere, nastupao je i za Inter, a nedavno ja završio i trenersku školu, što znači da je spreman da se vrati nogometu, ovoga puta u trenerske vode.

Inter želi iznova izgraditi ekipu, a Moratti smatra kako bi Baggio bio idealan za novi početak, prateći trendove u Italiji, gdje sve više mladih trenera dobiva priliku, poput Allegrija u Milanu ili Contea u Juventusu.

Također, u klub bi se mogao vratiti i Gabriele Oriali, na mjesto Sportskog direktora.

Izvor: SportSport.ba
5 thoughts on “Baggio preuzima Inter?

 1. fanatico

  Svaka čast Baggiu, ali odmah na klupu… usporedba sa Allegrijem koji je prije Milana bio već trener i 2 godine trener godine i Conteom koji je Sienu uveo u Serie A su potpuno neprimjerene. Nek se bilo gdje prvo dokaže da ima trenerskog mota.

 2. J.Zanetti4

  da je Moratti hteo da odrzi sastanak sa Baggiom, verovatno bi to uradio iza zatvorenih vrata i daleko od novinara! zbog cega bi se sada javno sastajao sa njim i samo otezavao i ovako tesku situaciju Ranijeriju?? moratti definitivno nebi to uradio svom timu na ovakav nacin!

  necu tvrditi da nema istine u tome, ali ipak postoje neke stvari koje se mozda namerno plasiraju kroz medije da bi se Inter destabilizovao i da bi se uvukao nemir u trenera i tim

  1. forzainter

   Ha ha ha…razumem da ga gotivis, ali nemoj preterivati. A sto se tice toga da ce on biti novi trener, sve je moguce u ovakvom Interu, ali ipak mislim da se to nece desiti i da ce na nasu klpu konacno doci neko adekvatan opisu reci trener!

Odgovori