full screen background image

Interu i Juventusu kazne zbog ponašanja navijača

Juventus je u subotnjem derbiju 10. kola Serije A pobijedio u Milanu Inter s 2-1. Dva dana kasnije, oba kluba zaradila su novčane kazne zbog neprimjerenog ponašanja svojih navijača…

Inter je kažnjen s 20.000 eura, jer su njegovi navijači na vrlo ružan način evocirali uspomene na tragediju koja se dogodila u finalu bivšeg Kupa prvaka 1985. godine između Juventusa i Liverpoola na stadionu Heysel.

”Loša kvaliteta čelika, nostalgija za Heyselom”, pisalo je na transparentu.

Tog 29. svibnja 1985. godine, “najcrnjeg dana u nogometnoj povijesti”, poginulo je 39 navijača “stare dame” dok ih je oko 600 ozlijeđeno. U finalu Kupa prvaka na stadionu Heysel u Bruxellesu sastali su se Juventus i Liverpool. Tragedija se dogodila uoči početka susreta kada su navijači Liverpoola pritisnuli fanove Juventusa uza zid koji se pod velikim pritiskom urušio i usmrtio 39 pristaša “stare dame”.

Kazna je izrečena i zbog još jednog transparenta, na kojem se na meti navijača Intera našao predsjednik Juventusa Andrea Agnelli.

”Smrt Agnelliju”, pisalo je na transparentu.

Juventus je, pak, kažnjen sa 10.000 eura, jer su njegovi navijači u drugom poluvremenu pjevali rasističke slogane. To im nije bilo prvi puta.

Dok je današnji napadač Manchester Cityja Mario Balotelli igrao u Interu, redovito je bio meta Juventusovih navijača koji su ga vrijeđali na rasitičkoj osnovi.

Izvor: nogometni-magazin
Odgovori