full screen background image

Ranieri: U Bergamo po bodove

Uoči utakmice 9. kola Serie A između Atalante i Intera press konferenciju je održao Claudio Ranieri…

Teška utakmica u Bergamu. Atalanta je momčad koja igra odlično, a puno zabija u drugom poluvremenu – baš kada Inter najviše prima?

Atalanta nije samo ono što vidite na terenu, nije samo trka. Bergamo je vrlo teško gostovanje za svih. Možda ih je bodovni hendikep motivirao za ovakve igre. Bili bi na drugom mjestu, znači da su kvalitetni. Imaju Moralesa koji radi razliku i Denisa koji zabija. No mi idemo tamo po sva tri boda, to je logično.

Jesu li utakmice u tjednu teže?

Ja razmišljam utakmicu po utakmicu, kako su igrači, koliko su se potrošili, koliko su se oporavili na bazi dosadašnjih predstava ću donjeti zaključke.

Hoćemo li vidjeti Milita i Pazzinija zajedno? Kako ocjenjujete napad?

Vidit ćete sutra. Nedostaje mi Forlan, a Zarate igra jako dobro. Od Milita očekujem puno, jer je on klasa, mislim da se vratio i da će raditi sjajne stvari.

Ima li netko da mora odmoriti?

Nekome ću dozvoliti da dođe do daha, a nekome ne. Jedan igrač je siguran – Milito sutra igra.

Bergamo i Catania, dva terena na kojima je jasna slika o kakvom se prvenstvu radi?

Nikada se ne smijemo opustiti. Moramo se vratiti na vrh. Svugdje moramo skupljati bodove i to će biti zanimljivo. Sada je najvažnija ova utakmica koju moramo pobijediti i pružiti dobru igru. Krenuli smo loše i moramo se vaditi, pa je svaka utakmica finale.

Jeli vam u glavi više “zid” ili igrati kako bi se ljudi zabavljali?

U nogometu postoje dvije stvari – napad i obrana. Kada napadamo želim ovo drugo, zabavljati ljude, a kada se branimo želim “zid”, želim agresivnost, želju, borbu… Sada nemamo ništa od toga i na tome radim.

Jeli trenutno važnija utakmica u Bergamu ili protiv Juventusa i jeli teže sada nego kada ste preuzeli Romu?

Uvijek je najvažnija ona sljedeća, jer nam trebaju tri boda koja davaju vitamine glavama igrača. Nakon toga najvažnija postaje protiv Juventusa, pa Lillea, pa Genoe itd. Ne znam, bilo je teško i u Romi, morao sam rekreirati entuzijazam i trebalo je dosta vremena za to. Ovdje sve to već postoji, svlačionica je sjajna, svi su željni, pravi profesionalci i nadam se da mogu ponoviti ono prvenstvo, samo sa drugačijim krajem.

Kako je Ranocchia?

U četvrtak će se priključiti grupi, kaže da jedva čeka. Dosada je trčao puno, ali nisam želio riskirati ni najmanje. Nikada ne silim igrača, pogledajte Sneijdera, on trenira kroz utakmice. S obzirom da igramo svako malo to je najbolji način treninga.

U nedjelju ste naglasili da nedostaje netko lijevo?

Dajte mi vremena da upoznam igrače koje imam. Alvarez može dati puno, može postati vanserijski igrač, ali moramo ga promijeniti. Imamo i Coutinha… Tek kada ih sve dobro upoznam znati ću treba li nam što u prijelaznom roku.

Znači ne biste se bunili protiv pojačanja?

A koji trener bi.

Što mislite o Balotelliju?

Ne poznam ga osobno, ali vjerujem da je Mancini prava osoba za njega. Dao mu je do znanja da vjeruje u njega i drago mi je zbog momka, više nego zbog igrača.
Odgovori